“Ze riepen om hulp, maar we konden niets doen”: twee twintigers overleden bij crash met Ferrari in Marcinelle, buurtbewoners moesten hulpeloos toekijken

Twee twintigers zijn donderdagnacht om het leven gekomen toen ze in het Waalse Marcinelle crashten met een Ferrari. Dat melden Franstalige media. Verschillende buurtbewoners moesten hulpeloos toekijken.

gjs, jvh
Bron: RTL

Het ongeval vond donderdagnacht omstreeks 1.30 uur plaats in Marcinelle, nabij Charleroi. Een Ferrari reed er tijdens het inhalen van een vrachtwagen in op vier geparkeerde voertuigen, en vatte vervolgens vuur.

Verschillende buurtbewoners werden gewekt door het lawaai. “Ik was net thuis toen het ongeluk gebeurde”, vertelt een man aan RTL. “Ik ging meteen buiten kijken, en zag hoe de inzittenden gekneld zaten terwijl het vuur razendsnel om zich heen greep. Ze riepen om hulp, maar we konden niets doen, enkel wachten tot de brandweer er was. Die politie was er snel, maar ze wisten ook niet wat ze konden doen. We konden alleen maar kijken wat er zich voor ons afspeelde. Er was niets aan te doen. Het is heel schokkend om mensen zo in een brand te zien, om hulpeloos te zijn, om niets te kunnen doen om hen te helpen. Dat is heel traumatiserend.”

De brandweer kwam ter plaatse, maar kon de inzittenden niet meer redden. Het gaat om twee mensen die geboren werden in 1997. Hun wagen ging in de vlammen op, net als drie andere auto’s. Uit vrees dat de vlammen zouden overslaan op een huis, werd dat ontruimd. Er woonde een echtpaar met hun kind, zij bleven ongedeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen