Leerkracht basisschool geschorst nadat hij naaktfoto’s naar leerlingen stuurt

© cvm

Deinze -

Een leerkracht van basisschool Leernest in Bachte-Maria-Leerne is geschorst wegens het sturen van naaktfoto’s naar leerlingen. Er is klacht ingediend bij de lokale politie, die op haar beurt het parket heeft ingelicht.

Ruben De Keyzer

De leerkracht in kwestie is een man die lesgaf aan het vierde leerjaar. Onze redactie nam contact op met de directie van de basisschool, maar daar wenst men voorlopig niet te reageren.

De lokale politie bevestigt dat er een klacht is neergelegd. “Het onderzoek is in handen van het parket”, klinkt het.

“Het onderzoek is lopende, maar in het belang van het onderzoek kunnen we er niet veel over communiceren”, zegt de woordvoerder van het Parket Oost-Vlaanderen.

Veel vragen

De ouders van basisschool Leernest zitten met veel vragen. “We hebben het ook maar vrijdagmorgen vernomen”, klinkt het. “Het is gebeurd voor april, horen we.”

“Er is veel bezorgdheid”, zegt een moeder. “Ik weet al twee weken dat een leerkracht geschorst is, maar we verwachten dat we uitleg krijgen van de school, voor onze kinderen. Zelfs al is het niet de leerkracht van onze klas. Onze dochter kreeg vorig jaar nog les van hem ”, zegt ze nog. “Natuurlijk ben je dan bezorgd als ouder. Ik heb het zo discreet mogelijk aangebracht bij mijn dochter en discreet gepolst wat ze zelf wist.”

“Ik hoop dat de juiste stappen worden genomen, in ieders belang”, zegt de moeder tot slot. “Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de persoon in kwestie.”

Geschokt

Burgemeester Jan Vermeulen ‘CD&V) is geschokt: “Ik hoop dat iedereen zijn werk doet rond slachtofferbejegening en dat het dossier op een goede manier kan afgerond worden. Dat de rust snel kan terugkeren naar de school. Iedereen is geschokt, ik ook. Het is natuurlijk iemand die lokaal bekend is. Het is een kleine stad, we kennen alle leerkrachten. We hopen dat we zo’n dingen beter kunnen opsporen in de toekomst. Onze politiezone zet in op cybercriminaliteit in alle vormen, ook deze vorm. We hopen dat het een pagina is die rap kan omgeslagen worden. Het is een kwestie van rustig blijven, samenkomen en vooruitgaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen