© Gerben Smeets

Tweede editie Bioracer Bilzen Classic verwacht meer dan 600 fietsers

Bilzen -

Op zaterdag 13 mei vindt voor het tweede jaar op rij de fietshappening Bioracer Bilzen Classic plaats. Zaalvoetbalclub PIBO Belisia, die heel wat fietsliefhebbers in haar rangen heeft, zet opnieuw de schouders onder het event. “De revival van vorig jaar was een succes en ook dit weekend verwachten we een heel mooie opkomst”, zegt Peter Sillen van de organisatie.

Gerben Smeets

Na jaren afwezigheid werd de Bioracer Bilzen Classic vorig jaar nieuw leven ingeblazen. “Onze club leeft vanzelfsprekend voor het zaalvoetbal, maar veel PIBO-leden en -sympathisanten springen tijdens hun vrije momenten op de fiets. Die interesse resulteerde in ons engagement. Vorig jaar klokten we af op 1.300 deelnemers. Als de weergoden geen roet in het eten gooien, zal er ook zaterdag veel animo zijn rondom start- en aankomstplaats sportpark Katteberg. De voorinschrijvingen liepen alvast uitstekend: 624 fietsers bevestigden reeds hun aanwezigheid.”

Het aanbod werd uitgebreid, want naast drie wegritten (75, 105 en 150 km) is er ook een gravelrit (75 km). Die wordt georganiseerd in samenwerking met Chef Pedal. Wie een stevige uitdaging verkiest, kan deelnemen aan ‘Rondje Limburg’, een rit van 308 kilometer – letterlijk – op de contouren van de provincie. “De Bioracer Bilzen Classic maakt deel uit van de VWB-kalender en is erkend als rit van categorie 1”, verduidelijkt Sillen. “Uiteraard zijn er opnieuw leuke bevoorradingen voorzien.”

De ritten worden uitgepijld en de GPX-bestanden met de routes zijn – samen met alle info – beschikbaar op onze site www.bilzenclassic.be

http://www.bilzenclassic.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer