© VRT - Thomas Nolf

Pommelien Thijs schittert in gloednieuwe fictiereeks "Knokke off": "Een rol die me uit mijn comfortzone trok"

Van de jonge, verlegen Caro uit "#LikeMe" tot de losbandige Louise in de gloednieuwe fictiereeks "Knokke off". De populaire zangeres en actrice Pommelien Thijs laat een heel andere kant van zichzelf zien aan TV-kijkend Vlaanderen. De tiendelige VRT MAX-reeks dompelt iedereen onder in het leven van enkele jonge twintigers die hun zomer doorbrengen in het weelderige Knokke.

Drama, drank, drugs en seks. Het was op z’n minst gezegd een pittige zomer voor Louise - gespeeld door Pommelien Thijs - in Knokke Off. Iets helemaal anders dan de brave Caro, de rol die Thijs vertolkte in de Ketnetreeks "#LikeMe". Welke raakvlakken heeft de populaire actrice met het personage Louise? En hoe beleefde ze die draaidagen aan zee?

Waarover gaat de reeks? 

Twintigers Louise en Alexander, vertolkt door Pommelien Thijs en Willem De Schryver, beleven samen met hun vrienden een schijnbaar onbezonnen zomer in het weelderige Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders dreigen ze zichzelf te verliezen in luxe en feesten en gaan ze wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf.

© VRT

De bipolaire Louise uit "Knokke off"

Thijs speelt een losbandige rijkeluisdochter met een bipolaire stoornis, een stemmingsstoornis die fluctueert van erg opgewonden en blij naar diep depressief.

"Het was fijn om een personage - die grote pieken en dalen aantikt - te spelen. Ik ben gewoon om "kleiner" te acteren, in die zin trok de rol me meer uit mijn comfortzone." De persoonlijkheidsstoornis juist afbeelden, was een flinke uitdaging voor de jonge actrice. "Ik heb twee boeken gelezen over bipolariteit en zo goed als elke film gezien waar een bipolair hoofdpersonage in speelt."

"Maar het moeilijkste was om binnen de setting van de reeks – waar iedereen een heel heftig karakter speelt  – die bipolariteit de juiste plaats te geven. Louise is de enige met een diagnose, maar er lopen toch een paar mensen rond waarvan je denkt: hmmm dit is misschien geen bipolariteit maar wel extreem narcisme of een andere persoonlijkheidsstoornis."

© VRT

Het enige raakvlak dat Thijs heeft met haar personage is de leeftijd, zegt ze zelf. "Louise is heel hard op zoek naar wie ze is en wie ze dicht bij haar wil hebben. Ze is zeker een personage om van te houden, maar op bepaalde momenten ga je haar extreem haten en maakt ze de compleet foute keuzes. Door de gemixte gevoelens tegenover de hoofdcast blijf je juist heel hard kijken."

Een cast om u tegen te zeggen

In "Knokke off" zien we een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Pommelien Thijs, Willem De Schryver, Eliyha Altena, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Anna Drijver, Jasmine Sendar, Emma Moortgat en Gène Bervoets. De reeks werd bedacht door Anthony Van Biervliet, geschreven door Luk Wyns en Nele Vandael en geregisseerd door Tom Goris ("Gevoel voor tumor", "wtFOCK").

"Het was een heel intense draaiperiode, en een heel intens verhaal wat er voor zorgt dat je de cast snel goed leert kennen", zegt Thijs nog. Het was een fantastische zomer."

BEKIJK - De trailer van de gloednieuwe reeks "Knokke off" op VRT MAX:

Meest gelezen