Twee verdachten opgepakt in onderzoek naar dodelijke gevecht in Zaventem, bij hen ook man die aanwezig was op de sporen 

In het onderzoek naar het dodelijke gevecht op de sporen in Zaventem zijn twee mannen in verdenking gesteld. Bij hen ook de man die tijdens het dodelijke gevecht als derde aanwezig was op de sporen. Het gaat om een 22-jarige man uit Molenbeek. Hij is aangehouden op verdenking van doodslag. 

Bij de vechtpartij in het station van Zaventem, nu exact een week geleden, belandden drie jongeren op het treinspoor net op het moment dat er een hogesnelheidstrein voorbij kwam. Een man van 22 overleed ter plaatse, een tweede jongen van 16 raakte zwaargewond. De derde kon net op tijd weggeraken, hij vluchtte weg. De politie was sindsdien op zoek naar hem, uiteindelijk ging hij zichzelf aangeven bij de politie. 

"De derde persoon die aanwezig was tijdens de vechtpartij op de sporen werd geïdentificeerd als een 22-jarige man uit Molenbeek”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. "Betrokkene werd gisteren door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor doodslag en is aangehouden." De verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie. 

De tweede verdachte is een 21-jarige man uit Molenbeek, hij is in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade. De man werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden 

Het is nog altijd niet duidelijk wat de precieze aanleiding was voor het fatale gevecht. Eerder werden nog al eens vier jongeren opgepakt, maar zij werden uiteindelijk alle vier vrijgelaten. 

Meest gelezen