De Hongaarse premier Viktor Orban.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban. © AFP

Hongaarse premier Orban vergelijkt EU met Hitlers plannen voor wereldheerschappij: “Deze persoon is ziek”

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft het Europese eenwordingsproject vergeleken met de plannen van Adolf Hitler voor wereldheerschappij. Al sinds het einde van het Romeinse Rijk zijn er pogingen om het rijk te herstellen, zei de rechtspopulist vrijdag in de Hongaarse stad Veszprem.

57 reacties

  • Cris Verwilligen

    9 maanden geleden
    Heeft ergens wel een punt met die uitbreidingsdrang van de EU, maar op een heel eigenaardige manier. Hij heeft ook het recht om zijn standpunt te verkondigen en dat krijgt hij niet van de EU dus even autocratisch als zijn voorbeelden, maar als hij toch met niets akkoord gaat waarom dan in de EU blijven? Enkel voor het geld, staat nu geblokkeerd dus veel nut heeft het niet voor hem.
  • herman van den bosch

    9 maanden geleden
    Victor Orban is een ware leider voor zijn land. Tegenwoordig mogen mensen geen nationalist zijn want dan worden ze met racisten vergeleken.
  • Guy Verbanck

    9 maanden geleden
    Die man zegt soms zaken die juist zijn, is Europa zijn christelijke waarden vergeten? Op termijn zal men dit wel inzien, als het kalf al zal verdronken zijn vrees ik.
  • Abraham Lepelaar

    9 maanden geleden
    Dat hij maar vlug uit de EU verdwijnt. Hij werkt met alles tegen. Hij heeft bijna dezelfde ideeën als zijn vriend in het oosten.
  • Willy van craen

    11 maanden geleden
    De man is zeker de opstand van Hongarije tegen de Russen vergeten. Denk in 1956. Toen stonden de Hongaren op straat tegen de Russishe tanks. Hongaarse vluchtelingen werden ook in ons land ontvangen.