© LRL

LRL blikt met de Franse Eurosongfestivalwinnares Anne Marie David terug op haar carrière

Lanaken -

Jos Benders, presentator van het programma ‘Entre Nous’ op de Lokale Radio Lanaken, pakt geregeld uit met exclusieve interviews. Zondag 14 mei schiet hij met Eurosongfestivalwinnares Anne Marie David weer een hoofdvogel af.

In het licht van het actuele Eurosongfestival heeft LRL-presentator Jos Benders niemand minder dan Anne Marie David weten te strikken voor zijn programma ‘Entre Nous’ dat zondag 14 mei om 12 uur op 106 fm de ether ingaat.

Anne Marie David won het Eurosongfestival precies vijftig jaar geleden. Er namen dat jaar (1973) 17 landen deel. De Franse zangeres - die uitkwam voor Luxemburg - won het festival met ‘Tu te reconnaîtras’ met 129 punten. De overwinning was nipt, met slechts enkele punten verschil tussen de top 3: de Spaanse groep Mocedades bracht ‘Eres tú’ en werd tweede met 125 punten, de Brit Cliff Richard bracht ‘Power to all our friends’ en werd derde met 123 punten.

“‘Tu te reconnaîtras’ werd een wereldwijde hit”, weet presentator Benders. “We zijn nu exact een halve eeuw verder, maar winnaar blijft je voor altijd. Ik ben ontzettend trots dat ik haar heb kunnen interviewen.”

De 72-jarige zangeres gaat in het gesprek met Benders kritische vragen niet uit de weg. Ze praat openlijk over haar leven maar antwoordt ook op vragen als ‘Hoe reageerde Cliff Richard op de overwinning van David?’ en ‘Hoe ontdekten Andrew Lloyd Webber en Tim Rice de zangeres voor de hoofdrol in de rockopera ‘Jesus Christ Superstar’... Het wordt een boeien uurtje radio.

  

Eddy Vandoren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer