Minister van Mobiliteit Lydia Peeters op de fiets in Brussel: "Dat de ongevallencijfers hoog blijven, geeft me de drive en de motivatie om door te gaan."
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Mobiliteit Lydia Peeters op de fiets in Brussel: "Dat de ongevallencijfers hoog blijven, geeft me de drive en de motivatie om door te gaan." © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Minister Lydia Peeters buigt zich over het VeloVeilig Vlaanderen Rapport: “Tegen 2025 zal je écht verandering zien”

VeloVeilig Vlaanderen 2023 kent zijn eindbalans: 18.846 gevaarlijke punten werden deze week op de kaart van Vlaanderen geprikt. De top tien van vaakst gesignaleerde punten? Alweer nagenoeg volledig bezet door gewestwegen. Werk aan de winkel dus voor minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Wij legden haar het VeloVeiligVlaanderen-rapport voor. “In 2025 zullen de mensen écht verandering in het straatbeeld zien.”

52 reacties

  • Rogé Brouwers

    11 maanden geleden
    Tegen dan zal het u worst wezen en zullen uw zakken wel goed gevuld zijn.
  • Danny Damiaens

    12 maanden geleden
    In 2025 bestaan ze niet meer.
  • maria lucia vandenborre

    12 maanden geleden
    Allemaal goed en wel. Binnenkort fietsinfarct. Het is niet iedereen gegeven te fietsen, ouderen bvb. Die moeten hun plan trekken? Zorg eerst dat het openbaar vervoer beter wordt! Trein moet je je in de 21 eeuw optrekken en afspringen! Verhoogde perrons zijn er niet! 2027 zeggen ze! Dus moeten de ouderen eerst nog twee jaar fietsen vooraleer ze het openbare vervoer kunnen gebruiken! Bussen zitten vol met schoolgaande jeugd! De ouderen mogen(moeten) wel aan alles en nog wat meebetalen!
  • Bert De Bruin

    12 maanden geleden
    Waarom was ze hiermee niet begonnen vanaf haar eerste dag ministerschap zodat we nu resultaten hadden konden zien. Drie maanden voor de verkiezingen beloven alle politiekers geld aan de burgers maar de eerste dag na de verkiezingen beginnen ze met geld ophalen bij de burgers. Dat is al meer dan zestig jaar hetzelfde liedje.
  • Marc Vinck

    12 maanden geleden
    Klopt tegen 2025 want dan zitten ze in de oppositie en kan NVa eindelijk echt regeren.