© Luc en Bart, VTM

Tess Goossens surft met ‘Miljoenenhuizen’ mee op succesgolf van huizenprogramma’s: “Duurste pand kost meer dan 15 miljoen”

Nog een huizenprogramma erbij: Miljoenenhuizen. Maar wel met uitzonderlijk vastgoed. Tess Goossens (41) kijkt binnen in stulpjes waarvoor je minstens anderhalf miljoen euro moet neertellen. “Het gaat van anderhalf miljoen tot ruim 15 miljoen”, zegt ze. “We mikken dus duidelijk op de hoogste prijsklasse.”

Tom Vets

Goossens was ooit omroepster op VTM, en presentatrice van het klusprogramma EHBL en De Vlaamse 10. Maar dat is intussen al ruim tien jaar geleden. De laatste jaren maakte ze vooral radio bij JOE. Werd de lokroep om terug te keren naar televisie te groot? “Ik ging vroeger al graag op stap met een tv-ploeg. Toen was ik het uithangbord. Maar er was ook de droom om zelf te creëren”, zegt ze. “Waarbij ik niet per se in beeld kom. En dat is gelukt. Je ziet mij dus in Miljoenenhuizen niet voor de camera.”

Goossens komt op het juiste moment, want sinds enige tijd worden we overspoeld door immobiliënprogramma’s. “En toch vind ik dat we iets anders brengen, met een soort vastgoed dat je voorheen nooit zag. We focussen op de duurste prijsklasse. Denk aan panden van makkelijk anderhalf miljoen euro. Zowel vastgoedkantoren als eigenaars van dergelijke panden staan vaak niet te wachten op een tv-ploeg. Toch slaagde ik erin om voldoende mensen zover te krijgen dat we in die luxueuze villa’s en appartementen mogen binnenkijken.”

Axel Vervoordt

“Het duurste optrekje kost meer dan 15 miljoen euro”, verklapt Tess. “Een kasteel ingericht door Axel Vervoordt. Met een ‘hofhouding’ erbij. Je neemt als het ware een heel bedrijf over, omdat de eigendom zoveel onderhoud vergt. Een van de makelaars merkt terecht op dat – voor mensen die het budget hebben voor een kasteel – het probleem meestal niet schuilt in de aankoop, maar wel in het onderhoud. Zo bezocht ik een kasteel met een bewoonbare oppervlakte van 3.000 m². Als je zoiets moet verwarmen, betaal je je blauw. De zoon van de eigenaar is burgerlijk ingenieur en dokterde een systeem uit om het kasteel energieneutraal te krijgen.”

© VTM

Ook in de reeks: de buurman van Kanye West verkoopt zijn luxe appartement in Wijnegem. Anderhalf jaar geleden werd de pers overspoeld met geruchten dat de Amerikaanse rapper een loft had gekocht in de Stokerijstraat, op de site van diezelfde kunsthandelaar en binnenhuisarchitect, Axel Vervoordt. “De loft is op dezelfde verdieping. Als de liftdeur opengaat, zijn er slechts twee deuren. Je hebt er geen last van de rapper. Blijkbaar is hij een teruggetrokken persoon.”

Verspreid in Vlaanderen

De vastgoedkantoren die meewerken, liggen verspreid in Vlaanderen: Cambier De Nil (Knokke), Found & Baker (Brugge, Sint-Martens-Latem en Brussel) en Immobiliën Rodenburgh in de regio Brasschaat. “De eerste handelt in typische villa’s en high-end appartementen in Knokke, de tweede verkoopt onder meer grote kastelen in gigantische bossen, en de derde de chique villa’s en landhuizen in het noorden van Antwerpen. Uiteraard staat er minder vastgoed te koop in die prijsklasse dan in de categorie die jij en ik kunnen kopen. Toch schrok ik van het best grote aanbod. In de duurste prijsklasse zijn klanten uiteraard veeleisend. Het duurt dan ook even voor iets verkocht is.”

Miljoenenhuizen realiseren was een huzarenklus. “Ik vroeg al eerder vastgoedkantoren om mee te werken, maar toen wou niemand. Het is een kwestie van vertrouwen winnen en dat niet te schaden.” Zeker kopers en verkopers in beeld brengen was niet evident. “De Vlaming spreekt vaak niet graag over zijn financiën. Het hoeft niet te verwonderen dat mensen met veel geld zich liever low profile houden. Anderzijds: ze knokten hard voor hun rijkdom en mogen fier zijn op wat ze hebben gerealiseerd. Het aantal nee’s bleef gelukkig beperkt.” De opnames zijn klaar, maar het smaakt naar meer. “Ik duim voor de kijkcijfers van Miljoenenhuizen, maar ik ben ook met een drietal andere ideeën bezig.”

Miljoenenhuizen, VTM, donderdag om 20.35u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER