Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © BELGA

Ook op kabinet Jambon werkte jarenlang medewerker die betaald werd door bpost: “We zullen dat nu rechtzetten”

Op het kabinet van Jan Jambon (N-VA) werkte sinds 2015 een medewerker die voor 70 procent werd betaald door bpost. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VRT NWS’ en het kabinet van Jambon bevestigt het nieuws. Ook toen Jambon Vlaams minister-president werd, betaalde bpost het loon van de medewerker door. Dat is in strijd met de regels voor de Vlaamse kabinetten. “We zullen dat nu rechtzetten”, laat het kabinet weten.

  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. De Sutter (Groen) overleeft Kamercommissie en wil malaise bij bpost oplossen: “Beginnersfout of inschattingsfout: noem het zo u wilt”
    Play
    UPDATE

    De Sutter (Groen) overleeft Kamercom­mis­sie en wil malaise bij bpost oplossen: “Beginners­fout of inschat­tings­fout: noem het zo u wilt”

    “Als u denkt dat ik voor bpost heb gereden, dan kent u mij niet.” Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) heeft zich fel verdedigd in de Kamer rond de aanslepende malaise bij bpost. Zowel de oppositie als de meerderheid hadden een spervuur aan vragen voor haar. “We hebben het deksel geopend en zien nu wat er allemaal naar boven komt”, aldus De Sutter die drie maatregelen aankondigde om de crisis bij het postbedrijf aan te pakken.