King George III en Queen Charlotte met hun kinderen.  / Queen Charlotte: A Bridgerton Story
Volledig scherm
PREMIUM
King George III en Queen Charlotte met hun kinderen. / Queen Charlotte: A Bridgerton Story © Getty / Netflix

Het échte liefdesverhaal van King George III en Queen Charlotte uit ‘Bridgerton’: “Ze sliepen in hetzelfde bed, dat was ongezien”

TVMenig kijker droomt graag weg bij de romantische perikelen in ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’, dat sinds kort te zien is op Netflix. Hoewel de tv-makers graag een loopje nemen met de realiteit, moeten we concluderen dat het échte liefdesverhaal van koning George III en zijn koningin Charlotte bijna even romantisch was als op het scherm. Jammer genoeg kende hun romance wél een even tragisch einde. “In tegenstelling tot elke andere koning, had hij nooit een ander.”

1 reactie

  • Katia Mistianes

    12 maanden geleden
    Deze hardnekkige movie-mistake is nog steeds aanwezig in elke film of serie die zich afspeelt in het verleden. Hetzelfde bed delen, was vroeger iets voor de armen. Tot ver in de jaren 1960, sliepen getrouwde koppels apàrt, in afzonderlijke bedden. En al zeker de adel, die sliep in aparte slaapkamers. Zoals gezegd, was samen slapen en hetzelfde bed delen, iets voor de verpauperde bevolking, die zich geen 2e bed konden veroorloven.