© AFP

Trump annuleert verkiezingsbijeenkomst in Iowa wegens tornado

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een verkiezingsbijeenkomst in de staat Iowa die gepland stond voor zaterdagavond (lokale tijd) afgelast. Het evenement zou in openlucht in de stad Des Moines plaatsvinden, maar vanwege een tornadowaarschuwing kan het niet doorgaan. Dat meldt Trump op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social.

Bron: BELGA

“Blijf veilig daar buiten”, zei hij in een boodschap aan zijn aanhangers in Iowa. Trump beloofde de bijeenkomst binnenkort in te halen.

De oud-president kondigde in november vorig jaar aan zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024. Iowa geldt als een belangrijke staat tijdens de voorverkiezingen.

Ook de gouverneur van Florida Ron DeSantis heeft zaterdag een bijeenkomst in Iowa gepland staan. De Republikein stelt zich naar verwachting binnenkort eveneens kandidaat voor het presidentschap. Officieel heeft hij zijn kandidatuur nog niet aangekondigd. De bijeenkomst van DeSantis vindt in een zaal plaats en zou wel doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer