Gewonde bij brand in rusthuis in Watermaal-Bosvoorde

In Watermaal-Bosvoorde is vannacht een persoon gewond geraakt bij een brand in een rusthuis. Een bewoner moest met een rook- en CO-intoxicatie overgebracht worden naar het ziekenhuis. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in het rusthuis aan de Terhulpsesteenweg brak omstreeks 3.30 uur uit op de derde verdieping van een van de vleugels van het vijf verdiepingen tellende gebouw. De brandweer ging ter plaatse met drie commandovoertuigen, vier pompwagens, twee ladderwagens, een 'support car', een decontaminatievoertuig, vijf ziekenwagens en drie mug-teams. Ook de lokale politie en het Rode Kruis kwamen ter plaatse.

"31 bewoners van de derde verdieping werden geëvacueerd en opgevangen in vooruitgeschoven medische posten", Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer. "Een van hen werd met een rook- en CO-intoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De brand is volledig geblust, maar een aantal kamers op de derde verdieping zijn tijdelijk onbewoonbaar. De geëvacueerde bewoners zullen in andere vleugels van het rusthuis opgevangen worden."

Meest gelezen