© Isosport

REACTIES. Matchwinnaar Vermeeren: “Dit geeft ons een extra boost”, Janssen: “In dit stadion ben je nooit verloren”

De winning goal maken in de absolute slotseconden tegen Club Brugge, ín een duel dat richtinggevend kan zijn voor de landstitel. Arthur Vermeeren zal zijn eerste doelpunt voor Antwerp niet snel vergeten. “Dit is geweldig, hè”, lachte de achttienjarige middenvelder zijn tanden bloot. “Die blijdschap bij heel de ploeg, en alle fans op de Bosuil, geeft mij een fantastisch gevoel.”

dige, havg

LEES OOK. ONS OORDEEL. Arthur Vermeeren kroont zich tot matchwinnaar met allereerste goal als prof

Hoe zag de ideale eerste goal van Vermeeren eruit in zijn dromen? “Ik had niet echt een specifieke goal in gedachten, maar ik had wel gehoopt dat het er één in de laatste minuut zou zijn.” Die droom is uitgekomen. “De ploegmakkers zagen al heel het seizoen over wanneer ik m’n eerste goal ging maken. Dit lijkt me wel een goed moment”, grijnsde de 18-jarige middenvelder, die morgen weer naar school moet. “Het wordt geen lange schooldag, dus ik hoop dat het snel voorbij zal zijn”, aldus Vermeeren, die duidelijk niet graag in de belangstelling wil staan met zijn winning goal.

Is er iets beter dan de winnende treffer maken helemaal aan het einde? “Ja, ik win nog altijd liever door in de eerste helft voor te komen en de wedstrijd rustig uit te spelen. (lacht) Maar toegegeven: dít geeft ons een extra boost.”

© BELGA

In plaats van 1-0 voor te komen, moest Antwerp een 0-2-achterstand goedmaken. “Club verraste ons met zijn aanpak, terwijl wij te slap en te onzuiver voetbalden. Toch zijn we altijd in een resultaat blijven geloven. De manier waarop we vorige week tegen Genk na een achterstand terugvochten, heeft ons nu zeker geholpen.”

Antwerp stoomt zo door met 9 op 9. Is deze zege een kantelpunt in de titelstrijd? “Het is vroeg om dat te zeggen, omdat we nog maar halverwege de play-offs zijn. Alles kan snel veranderen. Laten we maar eerst op de return tegen Club Brugge focussen.”

Kapitein Toby Alderweireld lauwert zijn ploeg om straffe comeback: “Velen schreven ons af na de 0-2”

Tegen dit Antwerp ben je nooit klaar, dat weten ze nu ook in Brugge. Aanvoerder Toby Alderweireld (34) kon zijn geluk niet op na de straffe comeback. “Velen zouden ons na de 0-2 hebben afgeschreven, maar dít is Antwerp: mentaliteit en uitzinnige fans, dan kunnen op de Bosuil gekke dingen gebeuren.”

© BELGA

Alderweireld gaf toe dat hij en zijn teammaats niet hun beste wedstrijd speelden. “We kregen geen grip op Club. De vroege 0-1 hielp ons daar niet bij.” Op de koop toe incasseerde rood-wit vroeg een tweede tegentreffer. Op een stilstaande fase dan nog wel, net als vorige week tegen Genk. Alderweireld reageerde razend. “Omdat dit gewoon veel te makkelijke tegengoals zijn. Dit seizoen werden we zelden geklopt op stilstaande fases. En nu twee keer in twee duels. Deze fouten gaan we goed analyseren, al zijn we hier nu niet mee bezig.”

De ontlading na de late driepunter primeerde. “Wilskracht heeft vandaag gewonnen”, vatte Alderweireld samen. “Ook na die dubbele achterstand bleven we erin geloven, omdat we mentaal zo sterk zijn. We hebben Club Brugge zijn kans om hier punten te pakken mooi tenietgedaan”, sloot de kapitein af met een grijns.

Vincent Janssen looft de Antwerpse mentaliteit: “In dit stadion ben je nooit verloren”

Vincent Janssen lag met de 1-2 aan de basis van de spectaculaire ommekeer in de Bosuil. Voor zijn goal had Antwerp het bijzonder moeilijk tegen Club Brugge. “Ze deden het goed. Normaal staat hun nummer 10 (Vanaken, red.) hoger en dat deden ze nu niet. Dus dat was even aanpassen”, aldus Janssen, die de gelijkmaker liever wat vroeger had zien vallen.

© Isosport

“Dat had ook gekund. En we wisten dat als de 2-2 zou vallen, er nog meer zou inzitten. We putten vertrouwen uit het feit dat we al vaker succesvol hebben teruggeknokt na een achterstand. We geven gewoon nooit op. Da’s een van onze grootste kwaliteiten en tekenend voor deze club. In dit stadion ben je nooit verloren.”

De play-offs zijn halfweg en Antwerp is nog steeds foutloos in de eindronde. Voor veel mensen is Antwerp nu titelkandidaat nummer 1. “Mooi dat dat zo is voor de buitenwereld, maar daar trekken wij ons niet veel van aan. Vandaag zijn we blij, maar op de eerstvolgende training draaien we de knop weer om”, besloot Janssen.

LEES OOK. Vermeeren de verlosser! Antwerp stuurt Club Brugge pas in de slotseconde met lege handen naar huis

© BELGA

MEER OVER Royal Antwerp FC