© BELGA

HERBELEEF. KRC Genk moet de kelk tot de bodem ledigen en gaat met 3-0 de boot in tegen Union

KRC Genk incasseerde een flinke tik op het veld van Union en zag zo de kloof op leider Antwerp vergroten. Zo kwam de 3-0-nederlaag tot stand.

Mathias Vranckx

    David Merken
    David Merken
    • Union deelt serieuze tik uit aan teleurstellend RC Genk: 3-0
    • Brusselaars naderen tot op 1 punt van leider Antwerp
    • Einde titeldroom voor de Limburgers?
       
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx

    Vrancken: "Ik zag geen over-mijn-lijk-mentaliteit"

    "In de eerste helft was het mannen tegen jongens en daar is alles mee gezegd. We wonnen geen duels en vochten niet voor elkaar. Ik zag geen grinta. In de tweede helft was er wel meer agressiviteit, maar de 2-0 sloeg ons weer volledig uit ons lood. We maakten te veel domme fouten."
    "We waren in de eerste helft gewoon mentaal niet klaar en dat stoort me wel. Je weet dat het nu om de knikkers gaat. Dan wil ik dat je vanaf de eerste seconde een over-mijn-lijk-mentaliteit toont, maar dat was alles behalve het geval. Nu zullen we daar de pijnlijke gevolgen van moeten dragen."
    "Uiteraard geef ik ons doel nog niet op. De moeilijkheid zit volgens mij niet in het aantal punten dat je achter staat, maar wel in het aantal ploegen dat je nog voorbij moet om weer eerste te worden. Zolang het niet beslecht is mag je niet opgeven. Dat is de allereerste regel die je jezelf als sportman moet inpeperen, denk ik."
    Door Mathias Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx

    Geraerts: "Vandaag is gewoon gebeurd wat moest gebeuren"

    "Ik kan moeilijk ontevreden zijn na zo'n knappe prestatie van mijn team. We scoren drie keer, incasseren geen tegendoelpunt en legden prachtig voetbal op de mat. Vooral het feit dat we de nul houden doet me deugd. Dat was weeral een tijdje geleden, vandaar. En dit alles tegen een goede tegenstander hé, dat mogen we niet vergeten."
    "Je moet het zeggen zoals het is. Over heel het seizoen bekeken is Racing Genk gewoon de beste ploeg. Hen kloppen in eigen huis geeft een enorme boost. Ik denk dat de sleutel van de match lag bij het feit dat wij meer teamspirit toonden. Tegen Antwerp was het een compleet ander verhaal, maar vandaag kwamen we natuurlijk ook op voorsprong, dat helpt uiteraard."
    Verwarring bij Genk
    "Een andere bepalende factor is het constant van positie wisselen van Lapoussin en Adingra. Dat zorgde voor de nodige verwarring bij Racing Genk. Al moeten ze dat natuurlijk ook niet te veel doen, want dan wordt het na verloop van tijd voorspelbaar. Ik zag ook dat het vooral Simon (Adingra, nvdr.) veel energie kostte, waardoor z'n acties er niet altijd uitkwamen, maar Adingra is en blijft heel belangrijk voor mij."
    "Nu is het zaak om nuchter te blijven. Ik ben blij met wat m'n team op de mat legde tegen Racing Genk, maar we hebben nog veel werk voor de boeg. Cru gezegd, vandaag is gewoon gebeurd wat moest gebeuren. Thuis moeten we altijd winnen. Volgende week op Racing Genk kan de wereld er weeral helemaal anders uitzien."
    Door Mathias Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx

    Samatta: "Het ontbrak ons aan karakter"

    "Ik ben het niet volledig eens met de matchanalyse van Tolu (Arokodare, nvdr.). We speelden geen goeie match. Ik vind dat het ons tegen Union vooral ontbrak aan karakter. Als je kampioen wil worden komt het op details aan. Union heeft de wedstrijd perfect ingevuld. Ze losten ons van geen vin. We probeerden druk te zetten in de eerste helft, maar moeten durven toegeven dat we compleet overweldigd werden. Alle credits daarvoor naar hen toe."
    "We hebben te weinig in onszelf geloofd. Als je de titel wil moet je voetbal spelen. Daar zijn we tegen Union veel te weinig in geslaagd. We hanteerden veel te vaak de lange bal en laat dat nu net zijn wat Union graag heeft. Met Burgess en Kandouss hebben ze achterin twee torens staan waar ik het alleen erg moeilijk van kan halen. Ook de tweede bal was nooit voor ons. Dan weet je dat je een erg lastige avond tegemoet gaat."
    "Hoe slecht deze wedstrijd ook was, het is nog niet gedaan. Er resten ons nog drie wedstrijden waarin we het volle pond gaan geven. Uiteraard waren de fans erg teleurgesteld na afloop van de match. We hebben het een en ander met hen besproken, maar ik ga niet ingaan op de details van dat gesprek. Wij gaan gewoon proberen om negen op negen te pakken en dan zien we wel waar we stranden."
    Door Mathias Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx

    Arokodare: "Serieuze kaakslag, maar in voetbal kan alles"

    "Dit voelt enorm zuur. Alle gezichten staan logischerwijs op onweer bij ons, maar we waren gewoon te zwak vandaag. Vooral in de eerste helft. We wilden er nochtans echt iets van maken om onze titelambities niet zomaar te grabbel te gooien. Ik vind dat we een vrij goeie wedstrijd gespeeld hebben, maar Union maakte hun kansen af en wij niet."
    "Of ik honderd procent fit ben? Eerlijk, dat vind ik echt een moeilijke vraag. Ik ben blij dat de coach me stelselmatig meer minuten geeft. Ik ben fit, maar honderd procent, daar ben ik niet van overtuigd. Ik voel dat ik met m'n fysieke présence op een verdediging kan wegen en de bal kan bijhouden, maar een spits leeft van goals en het is al een tijdje geleden dat ik er nog eens eentje maakte."
    "De trainer bracht me in het veld met de intentie om Ally (Samatta, nvdr.) te helpen. Union heeft achterin een paar beren staan en het is moeilijk om daar alleen tegen op te boksen. Ik vond dat we na m'n invalbeurt beter begonnen te voetballen, maar de laatste pass kwam er dikwijls net niet uit."
    "Ik wil nog geen uitspraken doen over het feit of de titel al dan niet verloren is. Kijk, het wordt sowieso een pak lastiger, maar een voetballer leeft van uitdagingen. Wij zullen alvast strijden tot en met de laatste speeldag. Dit was een serieuze kaakslag, maar in voetbal kan alles. Die uitspraak bestaat niet zomaar. Dat heeft het verleden al meermaals bewezen."
    Door Mathias Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Geen punten mee naar huis. 😔

Volle focus op de thuiswedstrijd volgende week. 

#mijnploeg #usggnk #WeBelieve <a href="https://t.co/hwAuUSY57G">t.co/hwAuUSY57G</a>
    Geen punten mee naar huis. 😔 Volle focus op de thuiswedstrijd volgende week. #mijnploeg #usggnk #WeBelieve <a href="https://t.co/hwAuUSY57G">t.co/hwAuUSY57G</a>
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    90 + 4': EINDE: 3-0. Een heel pijnlijke nederlaag voor Racing Genk. Union springt naar de tweede stek. Genk zakt weg naar drie. De titel lijkt plots erg ver weg voor Wouter Vrancken en de zijnen.
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    90 + 2': Vier wissels bij Union: Teuma, Lazare, Lapoussin en Boniface out, François, El Azzouzi, Puertas en Nilsson in
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    90': Vier minuten extra.
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    90': Geel Arteaga. De Mexicaan laat zich van z'n slechtste kant zien wanneer hij z'n been laat hangen bij Lazare terwijl het leer al lang weg was. 
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    86': Dubbele vervanging Racing Genk: Cuesta en Heynen out, Sadick en Ait El Hadj in
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    81': GOAL: 3-0 Burgess! Cuesta kan de lange Engelsman niet afhouden en hij kopt zo z'n tweede van de avond tegen de touwen. Ook Arokodare kan niet verhinderen dat het stilaan een afstraffing wordt voor Racing Genk. 
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    De landstitel zat in zijne broekzak 💯 #USGGNK t.co/vzpH6EmNuo
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    77': Wissel Racing Genk: Muñoz out, Preciado in
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    74': Geel Cuesta
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Bye bye titel #USGGNK
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    68': GOAL: 2-0 Teuma! Vandevoordt duikt naar de juiste hoek, maar de kapitein van de Brusselaars trapt de penalty staalhard in het zijnetje. 
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    67': Vreemde beslissing! De VAR roept Vergoote naar het scherm en de situatie wordt omgekeerd. Strafschop voor Union! De gele kaart voor Boniface wordt ingetrokken. Er blijkt miniem contact te zijn met de knie van Muñoz.
    Mathias. Vranckx
    Mathias. Vranckx
    64': Boniface gaat neer in het Genkse strafschopgebied! Muñoz tackelt, maar houdt zich in. De Nigeriaan gaat toch neer. Vergoote heeft het in de smiezen en trakteert Boniface op geel wegens een schwalbe. 
    Aangeboden door onze partners