© AP, Reuters

Remco Evenepoel test positief op corona bij routinetest en moet de Giro verlaten: “Ik keek ernaar uit om de strijd verder aan te gaan”

De Giro zit erop voor Remco Evenepoel. Onze landgenoot heeft zondagavond positief getest op corona en moet de Ronde van Italië onherroepelijk verlaten. Op de dag dat hij de roze trui weer veroverde zit de Giro er zo op voor onze landgenoot. Maandag zakt Evenepoel naar België af.

Maarten Vanhoof

”Het is met een zwaar hart dat ik moet aankondigen dat ik Giro moet verlaten nadat ik bij een routinetest positief testte op Covid-19“, schrijft Evenepoel in een statement op sociale media. “Mijn ervaring hier was heel speciaal en ik keek ernaar uit om de komende twee weken verder de strijd aan te gaan.”

“Ik kan de staf niet genoeg bedanken. Ook mijn ploegmaats, die zoveel opgeofferd hebben in de voorbereiding op deze Giro. Ik voel me nog steeds heel fier want ik kan de Giro verlaten met twee etappezeges en vier roze truien.”

De routinetesten vonden zondagavond op de teambus plaats. Evenepoel testte er dus positief, de rest van Soudal - Quick-Step ontsnapte aan het virus.

Eerder op de dag had Evenepoel zich weer in de roze trui gehesen door de tweede tijdrit van de Giro te winnen. De aerokogel van Schepdaal was er negen honderdsten van een seconde sneller dan Geraint Thomas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de Italianen Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck) en Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe), de Fransman Clément Russo (Arkéa-Samsic) en de Colombiaan Rigobert Uran is Evenepoel de zesde renner die na een positieve coronatest uit de wedstrijd verdwijnt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer