De Turkse president Erdogan en zijn rivaal Kiliçdaroglu.
Volledig scherm
De Turkse president Erdogan en zijn rivaal Kiliçdaroglu. © AP / AP

Geen meerderheid voor Erdogan: eerste keer ooit tweede ronde bij Turkse presidentsverkiezingen

updateEr komt op 28 mei een tweede ronde voor de presidentsverkiezingen in Turkije, zo heeft de verkiezingsautoriteit officieel medegedeeld. De Turkse verkiezingen leken eerder al uit te draaien uit op de voorspelde nek-aan-nekrace tussen huidig president Recep Tayyip Erdogan (69) en zijn uitdager Kemal Kiliçdaroglu (74). Die laatste roept aanhangers op “niet te wanhopen”.

79 reacties

  • Lisette Theunis

    12 maanden geleden
    Dictators zijn eenmaal uitstekende manipulators van de grote mensenmassa. Aan het eind laten ze doorgaans een immense berg puin en miserie achter zich. De wereld is nog niet aan de nieuwe patatten met deze democratische dictator.
  • lars vandenberge

    12 maanden geleden
    @Henri Dederen: Erdo was van 2003 tot 2014 premier. Toen had een premier alles te zeggen en de president louter een ceremoniële functie. Omdat hij de maximale duur van het premierschap bereikt had werd hij in 2014 president en zorgde ervoor dat de president nu de absolute macht had. Je kunt er zeker van zijn dat Erdo deze macht nooit meer zal afstaan.
  • lars vandenberge

    12 maanden geleden
    Het kalf is toch al verdronken na 20 jaar onafgebroken aan de macht en de jarenlange vervolging van politieke tegenstanders. De lijsten van alle andersdenkenden die klaar lagen na de fake coup . De hele verkiezingen zijn zo'n klucht dat als 90% tegen Erdogan stemt hij nog steeds 53% haalt. Enkel de Europese resultaten zijn te vertrouwen en deze stemmen hier met alle vrijheden en geneugden die ze hier hebben hun landgenoten verder de armoede en miserie in. Alles voor grote sterke corrupte leider.
  • Marc Hofmans

    12 maanden geleden
    Het is aan de Turkse kiesgerechtigden om te bepalen of Erdogan al dan niet de juiste persoon is om president te blijven. Wie heeft als leek voldoende neutrale kennis om te kunnen bepalen of doorgesijpelde informatie langs de media de correcte waarheid weerspiegelt wat het politiek gebeuren betreft.
  • Ferdinand Drees

    12 maanden geleden
    Ik begrijp niet dat Erdogan nog zoveel stemmen heeft. Financieel zit Turkije bijna aan de grond. De zeer zware aardbeving heeft de corruptie blootgelegd. Turkije is een prachtig land voor het toerisme maar daar stopt het mee.