Politie massaal aanwezig op bijeenkomst van Erdogan-aanhangers in Heusden

Heusden-Zolder -

In Heusden, aan de Koolmijnlaan, zijn zondagavond aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan samengekomen op een parking. Terwijl de definitieve verkiezingsuitslag in Turkije op zich liet wachten, waren de aanwezigen vastberaden om hun boodschap over te brengen: “Wij blijven hem steunen.”

Zahra Boufker

Terug naar zondagavond. De parkeerplaats werd omgetoverd tot een zee van rood en wit, de kleuren van de Turkse vlag. Auto’s met vlaggen op de motorkap vulden de ruimte en enthousiaste aanhangers zwaaiden met nog meer vlaggen in de lucht. De sfeer was chaotisch en uitgelaten, met luid getoeter en gezang.

De politie was massaal aanwezig om de situatie in de gaten te houden. Niet alleen inwoners met Turkse roots uit Heusden-Zolder waren aanwezig. Ook Turken uit Beringen, Houthalen en Genk waren present.

Geen incidenten

De bijeenkomst van de Erdoğan-aanhangers was er eentje zonder incidenten. Rond half één keerde de kalmte terug aan de Koolmijnlaan in Heusden.

De voorzitter van de Heusdense moskee en Taner Ikiz, hoofd van het verkiezingscoördinatiecentrum voor de AK-partij in Limburg, vroegen de aanwezigen om naar huis te gaan. Om daar in alle rust de verkiezingsuitslag af te wachten. Kort na het verzoek vloeiden de mensen en voertuigen weg, waardoor de rust op de Koolmijnlaan terugkeerde. Enkele jongeren gingen na afloop rond met een afvalzak. Ook de politiediensten ter plekke vertrokken rond half één, nadat de rust volledig was teruggekeerd.

© zb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer