Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

Kunnen bedrijven binnenkort kinderopvangplaatsen ‘kopen’ voor de kinderen van hun personeel?

Kunnen bedrijven binnenkort kinderopvangplaatsen ‘kopen’ voor de kinderen van hun personeel? Het is een voorstel van werkgeversorganisatie VOKA, samen met Helan Kinderopvang. “Bedrijven willen betalen voor extra plaatsen”, klinkt het.

28 reacties

  • Martine Tresinie

    11 maanden geleden
    Als je niet kunt instaan voor de opvoeding van je kinderen….of liever gezegd het plezanter vind om te gaan werken dan voor je kids te zorgen …neem er dan geen…hiervoor moet de maatschappij niet opdraaien.
  • Victor Coekaerts

    11 maanden geleden
    Is een fantastisch idee. Breng het mee in het loonpakket om te onderhandelen. Oorzaak voor opvang is tenslotte de werkafdeling. Daarom moeten zij het maar oplossen. Moet een ander opdraaien om dat zij zouden kunnen gaan werken? Maar vrees dat de werknemers dat niet zien zitten. Is dan weer een minder inkomen he als daardoor de kinderbijslag en/of de belastingvermindering op het loon ten berde komt. Het lijken wel politiekers te worden, ook graaien in onze zakken.
  • Liesbeth Cuppens

    11 maanden geleden
    Natuurlijk kan men (gratis) kinderopvang kopen bij bedrijven, want wie geld op tafel legt, krijgt alles. Van andere mensen de kans afnemen om hun kind naar opvang te sturen wordt bijzaak, zelf organiseren blijkt niet mogelijk, maar geld opent -ineens- alle deuren. Geef iedereen een eerlijke kans. Elk kind heeft opvang nodig en moet daarbij de volledige keuze kunnen krijgen zonder afhankelijk te zijn van het werk van de ouders.
  • Sabine De Raedt

    11 maanden geleden
    Wie voor kinders gaat moet dit zelf oplossen. De werkgever en de maatschappij moet daarvoor niet zorgen.. eigen keuze. Zorg zelf voor de opvoeding.
  • Nard Manjen

    11 maanden geleden
    Stop deze bllshit man, nu geannonceerd wordt dat men binnenkort 100% alles aftrekbaar zullen hebben waardoor het voor de werkmens eindelijk praktisch gratis is voor kinderopvang, zullen de bedrijven alles inpakken om dat als "voordeel" te geven en uw loon te verlagen terwijl het toch gratis wordt, fck off als ze dat toelaten