Fietsersbond dient klacht in tegen afgraven berm vlak naast moordstrookje waardoor het daar nóg gevaarlijker wordt

Malle, Sint-Antonius -

Langs het moordstrookje aan de N12 tussen Westmalle en Sint-Antonius, in beide rijrichtingen, is de berm afgegraven. De toestand wordt zo nog gevaarlijker dan hij voorheen al was. Fietsersbond Voorkempen kaart de situatie aan.

“Op diverse plaatsen heeft men de berm tot wel 20 centimeter diep afgegraven tot tegen het moordstrookje”, zegt Gert Stynen van Fietsersbond Voorkempen. “Hierdoor heeft de fietser geen uitwijkmogelijkheden meer als er obstakels op het fietspad liggen, zoals takken of afval. Ook voor mensen met een rolstoel, denk aan bewoners van Huize Walden, is er nu geen ruimte meer op het moordstrookje. Bakfietsen en fietskarren hebben ook geen ruimte meer. Krijgt men als fietser wind van zwaar verkeer, dan zijn de gevolgen niet te overzien.”

De Fietsersbond Voorkempen vermoedt dat het Agentschap Wegen en Verkeer deze werken uitvoerde om overtollig regenwater dat op het moordstrookje blijft staan, af te voeren. Opvallend: ook langs het moordstrookje van de N14 tussen Massenhoven en Viersel werd de berm afgegraven. “De werken zijn echter te drastisch gedaan en er is geen rekening gehouden met fietsveiligheid en -comfort”, aldus Stynen. “We betreuren dat op deze manier de dagelijkse fietspendelaar in nog onveiligere verkeersituaties wordt geduwd. We hebben als Fietsersbond Voorkempen dit weekend de gemeente Malle hiervan op de hoogte gebracht en ook op meldpuntwegen.be hebben we een klacht ingediend.”

Fietsersbond Voorkempen vindt de nieuwe toestand nog gevaarlijker dan tevoren.© rr

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV