Frank Deboosere geeft aftrap van 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker in woonzorgcentrum in Bonheiden

Frank Debooserse heeft in woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden de aftrap gegeven voor een 3-daagse "fietstocht". De bewoners fietsen er op 3 dagen tijd 1.000 km op een hometrainer om geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Frank De Boosere is peter van het intitiatief.

Naar goede gewoonte fietsen tijdens het Hemelvaartweekend duizenden fietsers mee om geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Maar al voor het tweede jaar op rij dragen ook de bewoners van woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden hun steentje bij voor het kankeronderzoek.

De leefruimte in het wzc is tijdelijk omgebouwd tot fitnessruimte vol hometrainers. "Er zullen zo'n 100 bewoners meefietsen, op een 10-tal hometrainers, die aan hun profiel zijn aangepast zodat ze ook vanuit hun stoel kunnen meefietsen. Die 1.000 km zal zeker lukken. We hebben er 3 dagen voor. Bovendien mogen ook familieleden en bezoekers helpen", zegt coördinator Anke Geerts. 

Bewoonster Jacqueline heeft op een uur tijd toch al 2.4 km afgelegd. " 't Was tof maar ik vond het wel zwaar. Misschien kan ik morgen in een lagere versnelling meefietsen? Maar ik kom zeker terug." (lees verder onder foto)

Frank Deboosere is peter van het initiatief en gaf de aftrap voor de "3-daagse". "Bewegen is heel belangrijk. Met de 1.000 km van KOTK hebben we de oudere mensen in het verleden misschien wat in de kou laten staan, terwijl zij evengoed mee kunnen fietsen op hun hometrainer. Daarom waren we met KOTK meteen heel erg enthousiast over dit initiatief en wilden we het steunen."

Ook de bewoners van het wzc Sint Franciscus Vinkt in Deinze, het wzc Oleyck in Landen en het wzc Bosbeekhof in Sint-Katelijne-Waver fietsen van 15 tot en met 17 mei mee voor de 1.000 km van KOTK.

Meest gelezen