Elf Belgische ploegen, waaronder Oostende en Kangoeroes Mechelen, kregen een licentie voor volgen seizoen in de BNXT League.© RUDY DECLERCK

Elf licenties voor Belgische clubs, met ook Kortrijk Spurs, en maar acht voor Nederlandse clubs

De licentiecommissie van de BNXT League heeft de eerste licenties voor de campagne 2023-24 uitgereikt. De tien Belgische eersteklassers plus nieuwkomer Kortrijk Spurs hebben een licentie ontvangen. Van de tien Nederlandse clubs echter momenteel maar acht. Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden kregen nog geen licentie voor volgend seizoen.

Patrick Ceulemans

Tien jaar geleden waren er nog maar acht Belgische ploegen in de eerste klasse. De kritische ondergrens was toen bereikt. Ondertussen hebben Limburg United, Brussels en Kangoeroes Willebroek/Mechelen zich ontpopt tot stevige eersteklassers. De tien Belgische ploegen, met ook Oostende, Charleroi, Bergen, Luik, Antwerp Giants, Okapi Aalst en Leuven Bears, krijgen volgend seizoen het gezelschap van Kortrijk Spurs. De tweede West-Vlaamse club in de BNXT League werd dit seizoen kampioen in tweede klasse en veroverde de Beker van Vlaanderen. Vanuit Nederlandse kant was er slechter nieuws. Van de tien ploegen kregen Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden nog geen licentie voor volgend seizoen. Beide Nederlandse ploegen krijgen nu van de licentiecommissie van de BNXT League tot 20 juni om alles in orde te maken. Dan volgt een nieuwe evaluatie. De BNXT League 2023-24 gaat volgend seizoen zijn derde jaar in en vat in het weekend van 22 september aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer