James Arthur Photography

Adviseur van minister van Mobiliteit Lydia Peeters biedt ook rijopleidingen aan

Een adviseur op het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is ook zaakvoerder van een bedrijf in rijopleidingen, dat meldt VTM NIEUWS. Het bedrijf organiseert onder meer het verplicht terugkommoment en ontvangt zo subsidies van de Vlaamse regering. 

De medewerker is aan de slag op het kabinet als raadgever mobiliteit en verkeersveiligheid. Naast adviseur is de man zaakvoerder van de firma Promove. Dat bedrijf organiseert terugkomlessen voor het rijbewijs. Bedrijven die terugkeermomenten organiseren, krijgen een subsidie van 20 euro per klant. Het bedrijf van de man zou zo vorig jaar 160.500 euro ontvangen hebben.

Volgens de minister is er geen sprake van belangenvermenging: "De medewerker heeft de deontologische code ondertekend. Zo een functie is daarin niet uitgesloten."

Peeters wijst er ook op dat een 30-tal bedrijven zo'n subsidie krijgt en dat de prijszetting voor het terugkommoment al in de vorige legislatuur door toenmalig minister Ben Weyts (N-VA) beslist werd. 

Meest gelezen