© Isosport

Moet Union na dit seizoen op zoek naar een nieuwe coach? “Karel Geraerts staat op de shortlist van Nice”

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde L’Équipe is Karel Geraerts (41) in beeld om de nieuwe trainer van OGC Nice te worden. Geraerts neemt pas na de play-offs een beslissing over zijn toekomst.

Pieter-Jan Calcoen en Valerie Van Avermaet

Karel Geraerts charmeert met zijn werk bij Union. De goeie prestaties in België en Europa – Union speelt vol mee voor de titel en haalde de kwartfinale van de Europa League – hebben er reeds voor gezorgd dat zijn naam hoog op de verlanglijst staat bij Club Brugge, maar nu denkt ook het Franse OGC Nice aan de Limburger. Dat schrijft L’Équipe. Volgens onze informatie was er wel nog geen contact tussen beide partijen.

OGC Nice zoekt na een ontgoochelend seizoen – het is pas tiende – een opvolger voor Didier Digard. Er zouden zes namen op de shortlist staan: Régis Le Bris (Lorient), Franck Haise (Lens), Thiago Motta (Bologna), Roberto De Zerbi (Brighton) et Graham Potter, vrij sinds zijn ontslag bij Chelsea, en dus ook… Karel Geraerts.

In het kamp-Geraerts wil men niet ingaan op de eventuele belangstelling – er zou ook vanuit Duitsland overigens al aan de coach gesnuffeld zijn. Geraerts wil eerst kampioen worden, pas na de play-offs zal hij een beslissing nemen. Bij Union heeft hij een contract van onbepaalde duur en reageerde CEO Philippe Bormans kort op de interesse. “We zijn heel geflatteerd dat onze coach de aandacht trekt van een club in de Ligue 1. Dat wil zeggen dat de club en hijzelf goed werk leveren. We willen graag door met Karel en gaan alles na de play-offs bespreken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer