Foto: Radio2

Barman van café in Meerhout is gestart met wereldrecordpoging barkeeping: "130 uur non-stop achter de toog staan"

De barman van café Ons Volkshuis in Meerhout is bezig met een wereldrecordpoging barkeeping. Hij wil 130 uur lang achter de toog staan, pintjes tappen en mensen bedienen. Zijn recordpoging loopt tot zaterdag 20 mei, 18 uur.

Ludwig Van Isterdael, uitbater van café Ons Volkshuis in Meerhout is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder behaalde hij al een record barkeeping van 101 uur in Merchtem. Het huidige record staat op naam van een Belgische vrouw en bedraagt 111 uur maar Ludwig wil er met zijn 130 uur stevig boven gaan.

Ludwig vertelde in Goeiemorgen Morgen op Radio 2 dat hij geen schrik heeft voor de uitdaging. "Ik zie het absoluut zitten. De nachten zijn het zwaarst, na 2 à 3 dagen krijg je een klop, maar als je daar overheen geraakt, kun je het halen. Ik maak me ook geen zorgen dat ik in slaap ga vallen want ik heb weinig slaap nodig. En de klanten geven me energie." 

BELUISTER - Barman Ludwig vertelt hoe hij zijn recordpoging aanpakt

Ludwig heeft per uur recht op een pauze van 5 minuten, die hij mag opsparen, voor bijvoorbeeld een korte powernap of een plaspauze. "Veel opsparen zal er niet bij zijn. Die 5 minuten zijn snel op want je moet soms ook gaan plassen en je wassen." 

Voor het goede doel en de gemeente

Ludwig staat er niet alleen voor, want tijdens zijn recordpoging worden er onder meer een tombola, wafelenbak en optredens georganiseerd in Ons Volkshuis, om de moed er bij hem in te houden. "De line dance club komt hier oefenen, zoals altijd. Er zijn ook wandelzoektochten. En 's nachts tonen we foto's van een fotograaf die prachtige beelden maakte tijdens de coronacrisis. De opbrengst gaat naar het goede doel." 

Ludwig heeft nog een reden waarom hij de recordpoging doet. "Ik zie het ook als een manier om mijn dorpsgenoten te bedanken. Ik heb het café hier in Meerhout nog niet lang. En ik ben zo blij dat de mensen in het dorp me zo warm onthalen. En dat ze de weg naar het café vinden."

Meest gelezen