© Victoriano Moreno

Antwerpse politie rolt bende cocaïnehandelaars op bij grootschalige actie

Het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie kon woensdag acht cocaïnedealers arresteren na een intensief onderzoek van twee maanden. De drugsbende was al even bekend bij de politie en na een telefoontap was er voldoende bewijslast verzameld voor huiszoekingen.

doro

Afgelopen woensdag deed de politie onder leiding van het DOT (drugsondersteuningsteam) gelijktijdig elf huiszoekingen in verschillende woningen in Deurne, op het Kiel en in Wommelgem. In totaal werkten 70 mensen van de Antwerpse politie mee aan de actie. Bij de huiszoekingen werden acht verdachten opgepakt. Eén verdachte is nog op de vlucht, maar wordt opgespoord.

Uit de gecoördineerde actie konden de speurders afleiden dat de verdachten een bloeiende cocaïnehandel runden en daar een ruim klantenbestand voor hadden. Ze werkten heel erg georganiseerd en maakten van huurvoertuigen gebruik voor de verkoop van hun goederen. De bende was actief op het Antwerpse grondgebied en vooral in Deurne en Borsbeek.

Bij de huiszoekingen werden ook drugs gevonden. De acht verdachten kwamen intussen bij de onderzoeksrechter en blijven aangehouden. Het gaat om jonge twintigers uit de omgeving waar de huiszoekingen plaatsvonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER