Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V). © BELGA

Vlaamse regering gaat langdurig werklozen ‘aantrekkelijker maken': “Keer op keer negatief nieuws krijgen, ik wens het niemand toe”

De Vlaamse regering hervormt de subsidie voor langdurig werklozen. Dat moet het voor bedrijven aantrekkelijker maken om hen aan te werven, laat Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) dinsdag weten. Concreet kunnen werkgevers een nieuwe ‘doelgroepvermindering’ krijgen als ze werknemers aanwerven die minstens twee jaar zonder werk zaten. Het gaat om een RSZ-korting van 1.000 euro per kwartaal, met een maximum van 4.000 euro per werknemer.

45 reacties

  • Willy van craen

    12 maanden geleden
    Eenvoudiger zou zijn dat degenen die geen werk hebben na 12 maanden dopgeld naar COO moeten gaan. Stempelen invoeren zal beter zijn zoals vroeger.
  • Freddy Van Groens

    12 maanden geleden
    Vroeger was het gemakkelijk om te werken een jonge gast werden gezet bij de oudere en kreeg de juiste opleiding ter plaatse nu moeten ze minstens tot 18 jaar op school en wordt ze niet meer aangemoedigd om te werken, als je nu jonge mensen die werken hebben zijn die al moe voor ze beginnen.
  • Freddy Van Groens

    12 maanden geleden
    Verplichte is de bedrijven om mensen aan te nemen met of zonder werklozen jaar, de bedrijven premie geven is nooit een oplossing,ze profiteren van de bonussen en ontslagen de mensen als de bonussen niet meer telt, het is al meermaals geweest .
  • Nico Herbots

    12 maanden geleden
    Leeftijdsdiscriminatie is alive and kicking. Een heel geweeklaag over hoe de vacatures niet ingevuld geraken, maar sollicitatiebrieven van al wie ouder is dan 50, worden systematisch verticaal geklasseerd. Om nog te zwijgen van de ellenlange, absurde competentielijsten: zelfs een poetsvrouw moet perfect 3-talig zijn. Inactieven activeren, goed en wel, maar aan de andere zijde zit ook een hoop volk dat een flinke trap onder de reet kan gebruiken. De oorzaak is echt niet altijd 'werkonwilligheid'.
  • Kelly Verlinden

    12 maanden geleden
    Dit is nu een totaal van twintig miljard subsidies voor zelfstandigen en bedrijven, per jaar. Stop er eens mee en betaal eerst onze schulden af.