HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Federale begroting springt jaarlijks bij om Kamerpensioenen te betalen, omdat pensioenkas niet genoeg oplevert: over hoeveel miljoenen gaat het?

Politiek114.000 euro. Dat bedrag wordt jaarlijks betaald aan zakenbank Degroof Petercam om de gestorte pensioenbijdragen van de Kamerleden zo goed mogelijk te beleggen. Maar het rendement van die beleggingen is mager, zo blijkt uit interne documenten die onze redactie kon inkijken. Daarom springt de federale begroting zelfs jaarlijks bij om de pensioenen van onze 600 ex-Kamerleden te betalen. Hoe kan het eigenlijk dat er geld te kort is in de kas?

183 reacties

  • Jan Vercammen

    12 maanden geleden
    Oplossing : Meer afdragen voor pensioen + lagere pensioenen uitbetalen. Zo zal de pensioenkas terug gevuld worden.
  • piet devlieger

    12 maanden geleden
    Bij ons in het gezin kennen we al lang het antwoord op de vraag "Hoe kan het eigenlijk dat er geld te kort is in de kas?" En het is een bijzonder gemakkelijk antwoord : Omdat er teveel uitgegeven werd.
  • Stephaan Van Synghel

    12 maanden geleden
    Door de luxe pensioenvan Politiekers is het van de kleine man niet betaalbaar
  • phil smedts

    12 maanden geleden
    Waarom weeral speciale regelingen voor politici ? Laat ze gewoon sociale bijdragen afdragen zoals normale werknemers, en geef ze daarmee dan een normaal pensioen, en werkloosheidsvergoeding als ze niet meer verkozen zijn. Op die manier zullen ze misschien ook minder in de pensioenen van de gewone burger gaan knippen, want dan knippen ze ook in hun eigen pensioen.
  • Dirk BERX

    12 maanden geleden
    Gaat de NVA en het Vlaams belang, nu ook een klacht indienen bij het federale parket, wegens mogelijk strafbare feiten ?