Twee toestellen van SAS op de luchthaven van Stockholm
Volledig scherm
Twee toestellen van SAS op de luchthaven van Stockholm © EPA

Stewardessen moeten toiletten poetsen? "We doen er alles aan om te besparen”

Scandinavian Airlines (SAS) beleeft woelige tijden. De luchtvaartmaatschappij verkeert in financiële moeilijkheden en doet er alles aan om te besparen. Zo zouden stewards en stewardessen voortaan ook de vliegtuigen moeten schoonmaken. Het cabinepersoneel protesteert en noemt de maatregel “een ramp”. Weg lijkt de grandeur van het eens zo glamoureuze beroep.

9 reacties

  • Pierre Vaneylen

    11 maanden geleden
    Zijn ze daar te schoon voor? Tegenwoordig leven (zeer) veel mensen boven hun stand. Een Franse klant van mij kan niet geloven dat in België poetsvrouwen een firmawagen krijgen en gesubsidieerd worden.
  • Frank de Vlaminck

    11 maanden geleden
    een stewardess is er in de eerste plaats voor de veiligheid van de passagiers
  • Pol Segers

    11 maanden geleden
    iedereen wordt aangezien flexibele zijn.Je bent maar een Nr voor al wie hoger is of u.Hun gedacht er zijn genoeg werklozen die willen of niet willen werken.
  • AD Janssens

    11 maanden geleden
    en wat is het probleem? Uiteindelijk is een steward een vetbetaalde kelner die eten en drinken brengt, die kleine conflicten oplost, "luxe goederen" moet verkopen en de boel opruimt nadat de gasten vertrokken zijn. Waarom is iedereen er toch altijd van overtuigd dat ze zo speciaal zijn?. Doe uw taak en wees blij dat je zo'n mooie job hebt.
  • Johnny Chanet

    11 maanden geleden
    Waar is de tijd dat deze job hoog in aanzien stond ? Heb het altijd heel overroepen gevonden. Begrijp niet wie het wil doen.