Dirk Danneels

Onaangename verrassing voor Dirk uit Assebroek na weekje vakantie: "Bijna al mijn vogels zijn gestolen uit mijn volière"

Na een weekje vakantie heeft Dirk Danneels uit Assebroek gisterenmorgen ontdekt dat zijn vogelvolière bijna volledig is leeggeroofd. Een 60-tal vogels is verdwenen. "Het was enorm schrikken bij onze terugkeer", zegt Dirk, "ik ben er het hart van in." 

Dirk Danneels was met zijn echtgenote een weekje naar Italië. Maar bij zijn thuiskomst wachtte hem een onaangename verrassing. "Ik vond al dat het zo stil klonk in de tuin. Ik hoorde geen getjilp." Dirk ging kijken en ontdekte dat er een 60-tal vogels verdwenen waren. "Het zijn vooral de goeie zangvogels die weg zijn, zoals Japanse meeuwen, een Japanse nachtegaal, zebravinken, een diamantduif, verschillende soorten kanaries, enz. Alles samen ben ik zo'n 1.250 euro kwijt op een paar minuten tijd. Ik heb er gelukkig nog een kleine 20 over die op tijd zijn kunnen wegvliegen."

Zwarte markt

Tijdens hun vakantie kwam er dagelijks iemand langs om voor de vogels te zorgen. Maar die had niets gemerkt. Dirk is ervan overtuigd dat de vogels niet zelf ontsnapt zijn. Er zijn ook geen gaten in de kooi. "Het kunnen dus ook geen dieren geweest zijn. Dit is een gerichte diefstal. Ze hebben onze loper gebruikt en nadien alles weer mooi afgesloten. Trouwens, alleen onze goeie zangvogels zijn weg. We hebben ook gebeld naar verschillende vogelhandelaars, maar die hebben niets gekregen. Onze vogels zullen zeker verdwijnen via de zwarte markt." 

Extra hangsloten

Toch verliest Dirk de moed niet. "We zullen niet opgeven. We blijven verderdoen. Als we nog eens op reis gaan, zullen we ervoor zorgen dat alles goed beveiligd is met extra hangsloten. En we gaan een zwart smeden hek plaatsen, zodat we alles goed kunnen afsluiten. We zijn geschrokken, maar we gaan ons hoofd niet laten hangen", zegt hij vastberaden. 

Meest gelezen