Bewoonster naar ziekenhuis na zware appartementsbrand tegenover Panos

Houthalen-Helchteren -

Op de Vredelaan in het centrum van Houthalen is dinsdag brand ontstaan op de tweede verdieping van het appartement boven Kell Boutique. Daarbij raakte een flatbewoonster bevangen door de rook. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Chris Nelis

Een buurtbewoner had even voor 14 uur rook opgemerkt en verwittigde meteen de hulpdiensten. De brandweer van de zone Oost-Limburg was snel ter plaatse. Op dat ogenblik sloegen de vlammen door het raam. De meeste bewoners waren op dat ogenblik al geëvacueerd.

De bewoonster van het getroffen appartement zat ook buiten toen de hulpdiensten toekwamen. Zij raakte bevangen door de rook en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Medewerkers van Domino’s Pizza hadden een rookgeur opgemerkt. “We wisten eerst niet waar die vandaan kwam”, zegt de medewerker. “Even later zagen we rook op stijgen uit het raam van het appartement. De vrouw die er woonde zat buiten en was zichtbaar aangedaan. Ze werd geholpen door andere mensen.” Het appartement is volledig uitgebrand en onbewoonbaar. Voor haar wordt naar opvang gezocht zodra ze het ziekenhuis mag verlaten.

Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.

In totaal zijn drie appartementen getroffen door de brand. Eentje is volledig uitgebrand, in de andere twee is er vooral veel rookschade. De bewoners van de door rook geteisterde appartementen kunnen voorlopig elders verblijven. De vrouw van het appartement waar de brand is ontstaan, verblijft nog in het ziekenhuis.

© CN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer