Bevelhebber Oleksandr Syrskyi
Volledig scherm
Bevelhebber Oleksandr Syrskyi © AP/Reuters

Bevelhebber Oekraïense grondtroepen: "Russen zitten als ratten in de val in buurt van Bachmoet”

De Oekraïense tegenaanvallen in Bachmoet hebben hun effect niet gemist. De regio kan actief worden verdedigd en de Russen zitten als “ratten in de val”, zegt Olexander Syrskyi, de bevelhebber van de Oekraïense grondtroepen. Het Oekraïense leger heeft de afgelopen dagen ongeveer 20 vierkante kilometer grondgebied heroverd op Russische troepen rond de oostelijke stad, zo heeft ook de Oekraïense viceminister van Defensie Hanna Maliar beweerd.

5 reacties

  • dirk gommaerts

    12 maanden geleden
    Primitieve toestanden. Deze oorlog kost een heleboel mensenlevens. Kost ook nogeens verlies aan gebouwen, industrie, graan, olie. Verontreinigde gronden, land en zee mijnen, granaten die niet ontploft zijn... Tevens het kapitaal dat in rook is opgegaan aan wapens. Met duizend miljard dollar aan overleg waren ze goedkoper afgeweest. Waanzin aan beide kanten en Europa gaat ook niet vrijuit... Met duizend miljard
  • Marc Heylen

    12 maanden geleden
    Alle rekeningen in het buitenland in beslag nemen en gebruiken voor de weder op bouw en de bevolking een compensatie voor de geleden schade.
  • Rony Van Lancker

    12 maanden geleden
    Dappere jongens die Wagner troepen. In het centrum van Bakhmut blijven vordering maken, wetende dat je flanken onder de voet gelopen worden. Of is hen dat niet verteld door hun officieren?
  • Francois Sals

    12 maanden geleden
    Hopelijk lukt het Oekraine , de Russen hebben tenslotte aangevallen en veel burger / mensen vermoord
  • Maurice Van der Leene

    12 maanden geleden
    Yea yes yes. Mijn dag kan niet meer stuk maar heb toch schrik dat Oekraïne het niet zal kunnen vol houden alhoewel ik duim voor hen want ze verdienen het hun gestolen grond terug te nemen maar het aantal van Het Russisch leger is zo groot dat ik vrees dat er ooit een einde zal komen aan Oekraïne want hoe meer er Oekrainse soldaten sneuvelen hoe sterker Rusland word 🙄