Jordi Cruijff.© BELGAIMAGE

De titel is binnen: sportief directeur Jordi Cruijff vertrekt bij FC Barcelona, ex-speler genoemd als opvolger

Op 30 juni legt Jordi Cruijff (49) zijn functie als sportief directeur van FC Barcelona neer. De zoon van de Nederlandse voetballegende Johan Cruijff wil volgens de kersverse Spaanse kampioen “een nieuwe professionele uitdaging aangaan”.

Brent Kusé
Bron: BELGA

Dinsdagmorgen lichtte Cruijff Barcelona-voorzitter Joan Laporta in over zijn plannen tijdens een “emotionele meeting”. De Nederlander vertelde hoe hij na twee jaar toe was aan nieuwe uitdagingen, stelt de club.

De 49-jarige Cruijff, voormalig Nederlands international, speelde zelf ook bij de club waar zijn vader zowel speler als trainer was. In de zomer 2021 keerde hij als bestuurder terug naar Camp Nou. Hij stapte daarvoor op bij het Chinese Shenzhen.

Volgens Barcelona speelde Cruijff de voorbije twee jaar een belangrijke rol bij het heropbouwen van de eerste ploeg en nam hij een aantal belangrijke beslissingen. Hij slaagde er ook in een goeie band op te bouwen met de coachingstaf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Barça zou al een vervanger op het oog hebben. De voormalige Portugese middenvelder Deco is volgens de Catalaanse club de geschikte persoon om Cruijff op te volgen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer