Roger Housen denkt dat Oekraïne trapsgewijs aan de nodige westerse gevechtsvliegtuigen zal geraken.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Housen denkt dat Oekraïne trapsgewijs aan de nodige westerse gevechtsvliegtuigen zal geraken. © Photo News / Joel Hoylaerts / Photo News

ANALYSE. Is dit een rode lijn voor Poetin? België zet eerste stap in 'straaljagerscoalitie' voor Oekraïne

België is bereid om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden om met F-16-straaljagers te vliegen en treedt dus toe tot de de ‘straaljagercoalitie’ van de Oekraïense president Zelensky. Wat is het doel van die coalitie? Waarom stribbelt de VS tegen en tegen wanneer worden de eerste westerse gevechtsvliegtuigen in Kiev verwacht? Oud-kolonel Roger Housen beantwoordt de belangrijkste vragen. “Als je F-16’s begint te leveren, stijgt natuurlijk wel het risico dat het conflict uitdijt...”

97 reacties

  • Pol Segers

    11 maanden geleden
    Wat van rijkdom zit er in de grond.Want van die granen die kunnen we in Ons Europa ook zaaien.De NAVO sta klaar met kop leider USA en UK de oorlog leiders
  • Eric Roeloffzen

    11 maanden geleden
    Rusland slaat terug, 100%.
  • Paul van de velde

    11 maanden geleden
    Sommige van onze F16 piloten zitten momenteel in Noorwegen om samen met de Amerikanen te oefenen om de grenzen met Rusland te verdedigen.
  • Lisette Theunis

    11 maanden geleden
    Rusland zal allicht alles uit de kast halen om geen gezichtsverlies te moeten lijden. De NAVO zal dan een keuze moeten maken.
  • Diana De Wit

    11 maanden geleden
    Denkt De Croo ooit wel eens na?Dat is enkel olie op het vuur smijten!En Zelensky die maar blijft rondvliegen om geld af te troggelen terwijl er schatrijke Oekraïners aan de Côte d’Azur zich er niks van aantrekken!En de gevluchte Oekraïners die in ons land verblijven meer leefloon trekken dan wij gepensioneerden, die meer dan 40 jaar gewerkt hebben, pensioen trekken!! De Croo passeert, zakken toe want hij haalt ze allemaal leeg, behalve die van hem en zijn soortgenoten! Poetin stopt toch niet!