Al zeker acht doden door overstromingen in Noord-Italië, duizenden mensen geëvacueerd

In het noorden van Italië heeft hevige regenval tot grote overstromingen geleid. Duizenden mensen zijn geëvacueerd en het dodentol is intussen opgelopen tot acht. Dat meldt de Italiaanse openbare omroep. Drie mensen zijn ook vermist.

Bron: BELGA

Het al dagen pijpenstelen in de regio Emilia-Romagna, en dat gaat naar verwachting nog tot en met woensdag door. In de Apennijnen zijn aardverschuivingen ontstaan door het stromende water, en meerdere rivieren zijn buiten hun oevers getreden.

In Forli, in Emilia-Romagna, werd het lichaam van een oudere man gevonden aan de oever van de rivier Montone. De man was door het water uit zijn ondergelopen huis meegesleurd. Zijn vrouw slaagde er wel tijdig om in naar boven te gaan, en werd gered door reddingswerkers. En in het naburige Ronta di Cesena kwam een andere man om het leven: zijn lichaam werd door de brandweer gevonden, zijn vrouw is nog vermist.

© EPA-EFE

Gered van daken

In onder andere de regio’s Emilia-Romagna en Marche worden massaal inwoners geëvacueerd. In die laatste regio moesten volgens de krant Corriere di Bologna in totaal zo’n 6.000 mensen hun huizen verlaten. In de stad Cesena moesten mensen zelfs van daken worden gered, omdat de straten compleet onder water zijn gelopen. Hetzelfde geldt voor het iets zuidelijker gelegen Faenza. En in Cesena zijn er gebieden waar de elektriciteit is uitgevallen, volgens de burgemeester is er veel schade.

De spoedafdeling van het ziekenhuis in Senigallia – nabij Ancona, de hoofdstad van de Marken – moest eveneens ontruimd worden vanwege de overstromingen. De brandweer maakt ook melding van omgevallen bomen, aardverschuivingen, en gestrande wagens. Er werden ook spoorverbindingen gesloten, en in verschillende steden houden scholen de deuren dicht. De autoriteiten langs de Adriatische kust hebben ook de toegang tot stranden afgesloten, vanwege de harde windstoten en hoge golven.

Verblijf jij in Noord-Italië of ken je iemand die er in het getroffen gebied zit? Laat het ons hieronder weten.

Brandweerlieden evacueren een persoon uit zijn huis dat is ondergelopen.© AP

© AP

© AP

© AP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer