Onderzoekscentrum Imec uit Leuven uitgeroepen tot beste begeleider van start-ups wereldwijd

Het Leuvens onderzoekscentrum Imec is uitgeroepen tot de beste begeleider van start-ups ter wereld. Imec.istart is opgericht in 2011 en heeft sindsdien 290 tech-start-ups geholpen te ontwikkelen naar succesvolle technologiebedrijven. 

Imec staat bovenaan de nieuwste ranking van onderzoeksbureau UBI Global, die business incubatoren en acceleratoren wereldwijd vergelijkt, in de categorie "World Top Business Accelerator - Linked to University". De voorbije drie edities, in 2015, 2017 en 2019, belandde Imec steeds in de top 5 van de wereld. Nu mag Imec.istart het hoogste schavot betreden. 

"Dit is best uitzonderlijk voor een klein land zoals België", zegt Sven De Cleyn van Imec. "De voorbije rankings waren het grote landen zoals zoals Canada of Rusland die de nummer 1 hebben geleverd. Dus het is absoluut een uitzonderlijk iets." 

Imec.istart is opgericht in 2011 en heeft sindsdien 290 tech-start-ups geholpen te ontwikkelen naar succesvolle technologiebedrijven. Samen creëerden die bedrijven meer dan 2.800 voltijdse jobs en hebben ze bijna 700 miljoen euro vervolgfincanciering opgehaald. "Wij helpen start-ups in alle aspecten om het bedrijf op poten te zetten en te laten uitgroeien tot een internationale speler", legt De Cleyn uit. "We helpen hen met de financiering en begeleiden ook de ondernemers gedurende een periode van twaalf tot 18 maanden." 

Meest gelezen