Direct naar artikelinhoud
NieuwsWielrennen

Nog vier renners van Soudal Quick-Step stappen uit de Giro na positieve coronatest

Nog vier renners van Soudal Quick-Step stappen uit de Giro na positieve coronatest
Beeld BELGA

Vier renners van Soudal Quick-Step trekken zich terug uit de Ronde van Italië. Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke en Mattia Cattaneo testen positief op het coronavirus. Na de opgave van Remco Evenepoel blijven enkel nog Ilan Van Wilder, Pieter Serry en Davide Ballerini in koers.

Soudal Quick-Step moet na tien ritten met amper drie renners verder in de Ronde van Italië. Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke en Mattia Cattaneo stappen allemaal met een positieve covidtest uit de Giro.

Na de positieve test van Remco Evenepoel op zondag werd een nieuwe testronde gedaan bij de renners en de staf. Met gevolgen, vertelt ploegarts Toon Cruyt: “Maandagochtend hadden we twee renners die zich niet goed voelden, bij een eerste sneltest waren ze negatief. PCR-testen brachten uitsluitsel: vier jongens positief.”

Met Ilan Van Wilder, Davide Ballerini en Pieter Serry blijft de ploeg met nog drie renners over in de Giro. “We zullen de gezondheid van die coureurs blijven opvolgen”, vertelt Cruyt. “Ook de staf blijft onderworpen aan ons testprotocol.”

Twitter bericht wordt geladen...