Themabeeld© BELGA

Einde sociaal tarief betekent ook einde korting op zuinige huishoudtoestellen

Wie in Vlaanderen woont en recht heeft op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit, kan ook beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van energiezuinige huishoudtoestellen. Met het wegvallen van het uitgebreide sociaal tarief eind juni, vervalt ook de korting.

jvh
Bron: BELGA

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap roept rechthebbenden dan ook op de kortingsbon aan te vragen voor eind juni. Die is daarna nog twee jaar geldig voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, een wasmachine met label C of beter, een droogkast met label A++ of beter en een koelkast met label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E.

Rechthebbenden kunnen maximum vier kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen. Dat kan zowel online als op papier via de website van netbeheerder Fluvius.

Eind juni vervalt het uitgebreid sociaal tarief voor energie. Dat werd in 2021 federaal ingevoerd en maakt dat ook mensen met een laag inkomen in aanmerking komen voor het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit, dat goedkoper is dan normale tarieven. Een groep van 300.000 klanten voor gas en 500.000 klanten voor elektriciteit belandt bijgevolg vanaf juli opnieuw op de commerciële markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer