Sofie Morcel

Brandweer bevrijdt 2 reetjes die vastzitten tussen tralies van poort: "Wellicht hadden ze die in volle vlucht niet gezien"

In Lier heeft de brandweer vanmorgen 2 kleine reeën bevrijd die vast zaten tussen de tralies van een poort. Ze werden verwittigd door een toevallige voorbijganger. "Op enkele minuten hadden we ze verlost. Ze zullen in volle vlucht verrast zijn geweest door die poort", klinkt het.

Sofie Morcel was vanmorgen vroeg met de fiets op weg naar haar werk, toen ze aan het kruispunt van de Tuinweg en het Galgeveld 2 kleine reeën vast zag zitten tussen de tralies van een poort. "Ik zag opeens twee poepjes van reeën zitten. Ze zullen misschien geschrokken zijn van iets en door de poort hebben willen springen. Ik durfde hen niet aanraken omdat ik daar alleen stond. Ik was bang dat ik hen ging kwetsen of dat ze me een stamp gingen geven. Ik heb dan de brandweer gebeld, omdat de politie niet meteen kon komen."

Die kon de reeën vrij snel loskrijgen. "Het was 2 minuten werk, met 2 handen", klinkt het daar. "Zo moeilijk was dat niet." De poort moest dus niet beschadigd worden en ook de reeën leken in orde. "Ze zullen er waarschijnlijk niets aan overhouden. We hebben ze losgelaten in een weide vlakbij. Daar zitten ze in het wild."

Of ze hun lesje geleerd hebben, betwijfelt de brandweer. "Dat zijn groene poorten. Ze vallen dus niet zo hard op. De reeën zijn daar wellicht in volle vaart de sporen overgestoken om dan verrast te worden door die poort. Het zal dan mogelijk ook niet de laatste keer zijn."

Meest gelezen