Photo News / REUTERS
Volledig scherm
© Photo News / REUTERS

Het regent opgaves in de Giro: Ballerini en Clarke overleven tweede rustdag niet, enkel Jumbo-Visma en Bahrain-Victorious nog voltallig

Ze vallen als vliegen in de Giro. Zware weersomstandigheden en corona zijn de grote boosdoeners. Elke dag kondigen de ploegen nieuwe opgaves aan. Welke renners hebben Italië al moeten verlaten? Een overzicht.

17 reacties

  • Marika Peeters

    12 maanden geleden
    Thomas, de bijna 37 jarige "goede renner" ? die in '21 slechts 2 zege's had en 1 in '22, en je 4 jaar terug moet gaat in de tijd, toen hij nog het niveau had voor het klassement in de Tour en een recordaantal van 23 opgaves heeft in zijn loopbaan. Roglic, de 33 jarige "goede renner", die nu al het 3de jaar op rij, opzij geschoven werd om als kopman naar de TDF te mogen, en zelf verklaard dat hij maar één ding wilt: door deze Giro te winnen, zijn plaats terug te kunnen opeisen voor de Tour;
  • Paul Vandewalle

    12 maanden geleden
    @Van Bavel Er blijven geen goede renners over. En Roglic en Thomas dan ? Je kent precies niet veel van koers.
  • Arthur Van der Vieren

    12 maanden geleden
    Corona is er nog steeds . Dat is een blijver . Je word er nog wel wat ziek van maar bijna niet meer gehospitaliseerd . Zeker binnen met véél mensen samen kan dat nog wel problemen geven . Men had van in het begin bij de start nog beter de organisatie daarnaar geschikt . Wie wint de Corona -Tour ?
  • François Nuyts

    12 maanden geleden
    Tegenwoordig is de fierheid een grote ronde uitgereden te hebben ook al lang verleden tijd natuurlijk . Misschien moeten de organisatoren van een grote ronde zélf die tests voor Corona laten uitvoeren , en dit om misbruik van opgaven wegens corona uit te sluiten.
  • Francois Van der stappen

    12 maanden geleden
    Bij jumbo-visman ook corona. Maar die mogen blijven rijden van organisatie anders is de giro gedaan