© REUTERS

Juventus-icoon Leonardo Bonucci (36) neemt volgend jaar afscheid van profvoetbal

Leonardo Bonucci neemt op het einde van volgend seizoen afscheid van het topvoetbal. De Italiaanse centrale verdediger, 36, heeft nog een jaar contract bij Juventus en hangt daarna de schoenen aan de haak.

Bron: BELGA

“Wanneer ik volgend jaar stop met voetballen, wordt dat het einde van een verdedigend tijdperk, een manier van verdedigen Italiaanse stijl”, vertelde de aanvoerder op het YouTube-kanaal van de Oude Dame.

De 120-voudige international won met Italië het EK van 2021 en heeft negen Serie A-titels op zijn erelijst. Acht daarvan veroverde hij met Juventus, een met AC Milan, waar hij in het seizoen 2017-2018 speelde. Vorige week droeg Bonucci het shirt van Juventus voor de 500e keer in de halve finale van de Europa League tegen Sevilla.

Bonucci maakte deel uit van een veelgeroemde verdediging waarmee Juventus tussen 2012 en 2020 acht keer kampioen werd. Hij speelde er aan de zijde van Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon. “Het vervult mij met trots om bij de grote namen te worden gerekend”, vertelde Bonucci. “Ik hoop dat toekomstige verdedigers ons vier als idolen zullen beschouwen, net zoals wij dat deden met (Franco) Baresi, (Alessandro) Nesta, (Paolo) Maldini en (Fabio) Cannavaro. Dat zou betekenen dat wij veel hebben bereikt en de sport veel hebben geschonken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer