foto Stad Gent - schepen Bram Van Braeckevelt (Groen) stelt de affiches voor

180e editie Gentse Feesten lokt bezoekers met zes verschillende affiches: "Het festival is er voor iedereen!"

In Gent zijn de campagnebeelden van de 180e editie van de Gentse Feesten voorgesteld. Het gaat om zes verschillende affiches, met telkens een reusachtige letter van het woord "Gentse". De stad kiest dus niet voor één campagnebeeld, zoals gebruikelijk. In de letters zijn bijna 60 mensen te zien van alle mogelijk pluimage. "We willen tonen dat de Gentse Feesten er zijn voor alle soorten mensen." 

Over net geen twee maanden, op 14 juli, starten de Gentse Feesten. Het grootste stadsfestival van Europa is dan aan de 180e editie toe. Gent zet het evenement dit jaar niet in de markt met één affiche, zoals gewoonlijk, maar kiest voor zes campagnebeelden. Ze zijn ontworpen door bureau Soon en tonen de letters van het woord 'Gentse', maar dan reuzegroot. In de letters zitten, hangen of liggen bijna 60 verschillende mensen. "Dit jaar willen we nog meer benadrukken dat de Gentse Feesten er echt zijn voor iedereen", vertelt schepen Bram Van Braeckevelt (Groen). Vorig jaar stond alles in het teken van de wedergeboorte van het festival na een verplichte coronapauze. 

"Ik vind het een enorme eer"

Enkele mensen die op de campagnebeelden te zien zijn, blinken van trots bij de persvoorstelling. Een dame van 90 staat trots bij de letter 'N' waarin zij poseert. "Ik kom nog elk jaar naar de Gentse Feesten. Ik ben er graag nog bij, en als ik een glaasje op heb dan waag ik me zelfs nog aan een dansje." In de letter 'G' prijken Davy en zijn zoon. "Ik denk dat ze mij gewoon mee op de foto wilden om hem stil te houden." Davy werkt in het stadhuis en is een fiere Gentenaar. "Dit is wel echt een eer, ja." In de letter 'T' prijkt dan weer een man vol tattoos over Gent. "Mij zullen ze niet herkennen aan het gezicht." Ook artiesten, zoals Zoe Bizou, prijken op de affiches. 

foto Stad Gent - in de fotostudio van Soon

De affichebeelden zullen de komende weken overal opduiken en kunnen ook gedownload worden. Op het volledige programma is het nog wachten tot 9 juni. De Gentse Feesten zullen sowieso meer activiteiten tellen overdag én voor kinderen en jongeren. Gent heeft het subsidiereglement veranderd net om dat te stimuleren bij de pleinorganisatoren.  

De Gentse Feesten zijn het grootste stadsfestival van Europa. De vorige editie lokte ruim anderhalf miljoen bezoekers. De Feesten vinden dit jaar plaats van vrijdag 14 juli tot en met zondag 23 juli, in de Gentse binnenstad.  

Meest gelezen