Nicolas Maeterlinck

Drukke avondspits met 360 km file, straks ook werken aan Kennedytunnel en op E313

We waren het na corona soms alweer vergeten maar de woensdagmiddag voor Hemelvaart: dat is voor veel Belgen de start van een deugddoend verlengd weekend. Vandaag veroorzaakt dat nog maar eens grote drukte op de snelwegen, vooral naar de kust. Rond 18 uur stond er 360 kilometer file. Intussen kalft de drukte wat af maar het blijft aanschuiven, vooral van oost naar west. 

Op de E17 en de E313 naar Antwerpen staan er nog files tot één uur uur. Op de E40 waren er vanmiddag naar de kust ook problemen door een ongeval in Affligem. Daar ging een caravan over de kop. De weg is er inmiddels gelukkig vrij maar het was er eerder een uur aanschuiven.

Kijken naar de actuele verkeerssituatie van minuut tot minuut? Dat kan steeds via onze verkeerspagina

Op de E34 van Turnhout naar Antwerpen liep het ook fout. Net voorbij de oprit van Oelegem botsten 2 bestelwagens en een auto. De auto kwam met de achterwielen bovenop de betonnen vangrail tot stilstand. De bestuurder van die auto werd door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Eén bestelwagen had zelfs een radioactieve lading aan boord. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer moest ter plaatse komen maar er bleek na een analyse geen gevaar te zijn. 

Intussen blijft het nog druk richting kust. Op de E40 moet je vooral bij Gent wat filegolven maar de vertragingen vallen al bij al mee, zowat 20 minuten. 

Ook morgenochtend kan het erg druk worden richting kust, mede door dagjesmensen. Wil je vanaf vanavond of dit weekend de weg op, let dan op als je via Antwerpen moet. 

Vanaf woensdagavond tot zondag moet het verkeer op de E313 in Wommelgem door de bouw van een fietsbrug in beide richtingen over twee versmalde rijstroken. Vanaf donderdagavond 21 uur gaat de Kennedytunnel richting Nederland voor werken dicht tot zondagochtend 8 uur. Er is een omleiding via de Liefkenshoektunnel. Die is tolvrij richting Stabroek.

Je kan het allemaal nakijken op de website van het verkeerscentrum maar die is door de grote vraag momenteel nauwelijks bereikbaar. 

Meest gelezen