© Getty Images

Patrick Lefevere maakt een einde aan alle geruchten: “Nee, Remco Evenepoel gaat niet naar de Ronde van Frankrijk”

Aan alle geruchten lijkt nu een einde te komen. Patrick Lefevere bevestigde woensdag voor de start van de elfde etappe van de Giro dat “Remco Evenepoel zeker geen Ronde van Frankrijk zal rijden”. Dat zei hij bij de RTBF.

Jens Heylen
Bron: RTBF

LEES OOK. Hoe moet het nu verder met Remco Evenepoel? “De Tour rijden zonder druk, dat is larie”

Na zijn noodgedwongen, vroege exit uit de Giro rees de vraag of Remco Evenepoel zich zou gaan wagen aan de Tour de France van begin juli. Patrick Lefevere, ploegbaas van Soudal-Quick-Step vertelde eerder al dat hij Evenepoel “nog niet meteen in de Tour ziet”. Al werd er nog geen officiële knoop doorgehakt.

Maar woensdagmorgen bij de start in Camaiore klonk het toch helemaal anders. Lefevere, die vier van zijn mannen zag uitvallen door corona, bevestigde het nieuws nu toch aan de Franstalige omroep. “Nee, Remco gaat niet naar de Tour”, klonk het. “Dat zou ook niet heel slim zijn. Het is belangrijk dat hij nu volledig recupereert. We gaan zijn gezondheid nog testen en dan bekijken hoe hij zijn planning kan verderzetten. Het wereldkampioenschap zal hij wellicht wel willen en kunnen rijden, maar over de Vuelta oordelen is nu nog te vroeg.”

LEES OOK. Patrick Lefevere likt zijn wonden na nieuwe coronabom bij Soudal-Quick-Step: “Wie weet wint Pieter Serry de Giro wel”

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen