De dokterswoning in Elewijt.© Google StreetView

Dorpsdokter (73) verdacht van doodslag op zijn vrouw (74)

Een 73-jarige gepensioneerde arts uit Elewijt (Zemst) is aangehouden op verdenking van doodslag op zijn vrouw (74). De doktersvrouw kwam afgelopen zondag al om het leven. Omdat de wetsarts aanwijzingen zag voor een verdacht overlijden, werd maandag een autopsie uitgevoerd. Die wees uit dat de vrouw vermoedelijk om het leven is gekomen door geweldpleging.

Dimitri Berlanger en Dirk Coosemans

De hulpdiensten werden op zondag 14 mei naar de woning van de gepensioneerde dorpsdokter geroepen, vlak onder de kerk van Elewijt. Er kon geen hulp meer baten.

De lokale politie riep een wetsdokter naar het huis. Die dokter vroeg een autopsie op het lichaam van de vrouw van zijn collega, omdat hij tekenen zag van een verdacht overlijden. Bij die autopsie zouden op maandag aanwijzingen gevonden zijn, die wijzen op geweldpleging.

Al op maandag trok een forensisch team naar de dokterswoning, die de hele woning onderzocht op sporen.

De gepensioneerde dorpsdokter werd op dinsdag gearresteerd, en meegenomen voor verhoor. “De onderzoeksrechter heeft de man vandaag zelf ook verhoord, en vervolgens in verdenking gesteld en onder aanhoudingsbevel geplaatst”, laat het parket Halle-Vilvoorde op woensdag weten.

De man wordt verdacht van doodslag: het moedwillig doden van zijn echtgenote, zonder voorbedachten rade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer