Rector Jan Danckaert.
Volledig scherm
Rector Jan Danckaert. © Photo News

VUB-rector spreekt nu zelfs over vijf tuchtdossiers: “Helaas blijft het niet bij de zaken waarover in de media bericht wordt”

Volgens rector Jan Danckaert van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) zouden er momenteel maar liefst vijf tuchtdossiers lopen tegen personeelsleden. “Helaas blijft het niet bij de zaken waarover in de media bericht wordt", zegt hij in een mail aan collega’s, die onze redactie kon inkijken.

11 reacties

  • Yves Kempeneers

    11 maanden geleden
    De VUB start tenminste tuchtdossiers op .
  • Jo Peeters

    11 maanden geleden
    Alles zoveel mogelijk in de doofpot stoppen in de hoop dat het conflict zal vergeten worden door de gemeenschap. Fouten toegeven en bekennen lijkt moeilijk voor grote instellingen. Eigen belang komt eerst voor scholen en universiteiten.
  • Jan Van Bavel

    11 maanden geleden
    Als ze niet oppassen verdwijnt alles weer in de doofpot zoals alle dergelijke dossiers.
  • Ronald Van Geffen

    11 maanden geleden
    Ellenlange discussies en overleggen terwijl er meer slachtoffers vallen. Ik vraag me af of de leidinggevenden wel mans genoeg zijn om kordaat op te treden tegen deze misbruiken. Je kan vriendelijk en gedienstig zijn tegenover je studenten, maar hou je fikken thuis.
  • Eric De Baeremaeker

    11 maanden geleden
    Dat het allemaal zolang moet duren is een mooi bewijs van machtsmisbruik . Al hun zogezegde onderzoeken is prietpraat om de studenten te paaien . Het is een staat in een staat ? Iedereen weet wel iets over iedereen en de doofpot moet dicht blijven . De studenten zijn blijkbaar banger van hun profs om iets te ondernemen dan van politie en … ?