© BELGA

Koning Boudewijnstadion krijgt binnenkort zelfde supersnelle piste als Stade de France in Parijs

De atletiekpiste momenteel wordt aangelegd in het Koning Boudewijnstadion in Brussel wordt er eentje van het allerlaatste model van het merk Mondo. Het wordt dezelfde ‘State of the art’-piste als bij het WK in Boedapest in augustus en de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Dat heeft Wilfried Meert, voorzitter van de Memorial Van Damme, woensdag aan Belga bevestigd.

Bron: BELGA

De bedoeling is nog altijd om de nieuwe atletiekpiste op de Heizel tegen eind juni af te krijgen. “Als het nu eindelijk eens lente wordt, en er niet meer tussen de regenbuien door gewerkt moet worden, en de piste geen schade oploopt door alle concerten, blijft de timing haalbaar”, zegt Wilfried Meert.

De vele grote concerten in het Koning Boudewijnstadion vormen een uitdaging voor de pistebouwers, zowel op vlak van timing als op vlak van de bescherming van de nieuwe piste. Afgelopen zondag speelde Beyoncé op de Heizel, binnenkort volgen nog verschillende andere concerten, waaronder van Rammstein.

“De mensen van Mondo houden net als ik hun hart vast bij elk concert”, aldus Meert. “Maar ik ben net na het optreden van Beyoncé gaan kijken en de piste was gelukkig goed beschermd. Vroeger lag daar een dun tapijt op bij concerten, nu gaat het om stevig materiaal.”

Er is nog wel wat marge om de nieuwe piste klaar te krijgen tegen de Memorial Van Damme, die is voor 8 september gepland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer