Ontvoerd Amerikaans meisje na 6 jaar teruggevonden dankzij Netflix-reeks

Kayla Unbehaun, een Amerikaans meisje dat op 9-jarige leeftijd werd ontvoerd door haar moeder is nu, zes jaar later, teruggevonden. De doorbraak kwam er nadat een winkelmedewerker het meisje herkend had in de Netflix-reeks "Unsolved mysteries". De uitzending over de ontvoering van Kayla kwam in november online en heeft nu dus geholpen om de zaak op te lossen. 

Kayla's vader, Ryan Iserka, kreeg begin 2017 de volledige voogdij over zijn dochter. De moeder van het meisje, Heather Unbehaun, had enkel bezoekrecht. Begin juli 2017 nam Unbehaun haar dochter mee op kampeertrip. Maar toen haar vader Kayla wilde ophalen, ontbrak van moeder en dochter elk spoor. 

De politie startte een grote zoekactie, maar zonder resultaat. Daarom bleef Kayla's vader steevast aandacht vragen voor de zaak. Zo kwam de ontvoering in november nog aan bod in een aflevering van "Unsolved mysteries", een Netflix-reeks over ontvoeringen door ouders.

Daarbovenop verspreidde het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC), een organisatie voor vermiste kinderen, vorige maand een verouderingsfoto van Kayla. De foto toonde hoe het meisje er vandaag vermoedelijk uit zou zien.

Met succes, want een winkelbediende die de Netflix-reeks had gezien herkende Kayla dit weekend in Asheville, in de Amerikaanse staat North Carolina, en belde de autoriteiten. De moeder van het meisje werd onmiddellijk opgepakt op verdenking van kinderontvoering.

Herenigd

Het meisje is na zes jaar eindelijk herenigd met haar vader. "Ik ben dolblij dat mijn dochter veilig thuis is", reageert Iserka tegen het NCMEC. "Ik wil iedereen bedanken die bij de zaak geholpen heeft, en haar verhaal levend heeft gehouden. We vragen nu om rust en privacy terwijl we elkaar opnieuw leren kennen."

Meest gelezen