VIDEO. Politie ontdekt levensgevaarlijk ondergronds ‘jeugdhuis’

© mvn

© mvn

© mvn

© mvn

© mvn

© mvn

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een ondergronds bouwwerk, vermoedelijk van enkele jongeren, in de bossen in Zwankendamme moet van de politie dichtgegooid worden. De jongeren staken ongetwijfeld uren werk in hun groot kamp onder de grond. Maar dat blijkt niet zonder gevaar.

TIM LESCRAUWAET

Leuk en origineel, maar tegelijk levensgevaarlijk. De politie botste op een ondergronds kamp van zo’n zestig vierkante meter groot in de bossen langs het Boudewijnkanaal in Zwankendamme, tussen Lissewege en Zeebrugge.

Het kamp ligt volledig aan het zicht onttrokken. Enkel een doorgeknipte prikkeldraad en wat platgelopen begroeiing zijn een voorzichtige aanwijzing van wat zich wat dieper in het bos bevindt.

De politie was het kamp op het spoor gekomen omdat er in Zwankendamme geruchten gingen over een ondergrondse constructie langs het jaagpad. De agenten gingen op onderzoek uit en vonden het kamp in de bossen.

Op het eerste gezicht wordt de verscholen ruimte door jongeren gebruikt als een soort ‘jeugdhuis’ waar ze een pintje drinken.

De politie maakt zich zorgen over de veiligheid van het bouwwerk. Want als het instort terwijl de jongeren er aanwezig zijn, is de kans groot dat ze het niet overleven.

ayer_e031",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:prerollUrl.replace("preroll","postroll"),loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"1_4uouinuw"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",r,l,e);var n=a.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+l+"sec - totalTime: "+o+"sec - Caller: "+n)}var n=document.getElementById(e),r="1_4uouinuw",t="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",l=0,o=0,i="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,d=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:i},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");o=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var r=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(r.length>0)for(var t=r.length;t>=r.length;t--){var l=r[t-1];l&&l.parentNode.removeChild(l)}if(a&&a.Source){var i=a.Source;switch(i){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",c=document.createElement("div"),s=n.parentNode;c.className="video-source-origin",c.innerHTML="Bekijk meer video's van "+i+' op

",s.parentNode.insertBefore(c,s.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){l=l!=Math.round(e)?Math.round(e):l}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,o,d,[],t)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){o>l&&a(e)}),n.kBind("doStop",function(e,n){o>l&&a("stopped")}),n.kBind("playerSeekStart",function(e,n){o>l&&a("seekingStarted")}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,o,d,[],t)})})

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen