Weerbericht

Frisse dag met wolken en opklaringen

© Gaby Rasschaert

Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft donderdag droog. Het is wel vrij fris voor de tijd van het jaar: het kwik gaat maar tot 11 graden op de Hoge Venen en 15 of 16 graden elders in het land. Dat zegt het KMI.

belga
Bron: BELGA

Ook komende nacht blijft het droog met brede opklaringen in het westen en het oosten, en meer wolken in het centrum. De minima liggen tussen 2 en 7 graden.

Vrijdag en zaterdag meer van dat: droog met afwisselend zon en wolken. De maximumtemperaturen liggen vrijdag tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 17 graden in Vlaanderen. Zaterdag gaan ze van 15 tot 19 graden.

Warmere en onstabielere lucht bereikt België zondag vanuit Duitsland. Na een zonnige ochtend vormen er zich dan almaar meer wolkenvelden. Daardoor is er in de namiddag kans op buien en onweer. Maxima van 16 graden aan zee en tussen 19 en 24 graden in het binnenland.

Er vallen ook maandag (onweers)buien, bij temperaturen tot 16 of 17 graden aan zee en 20 tot 25 graden elders. Dinsdag weer frisser - maxima tussen 15 en 19 graden - maar wel stabieler, met in het oosten wel nog enkele buien.